
Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”
Lasis un sparģeļi ir kombinācija, kura katru reizi pārāda, cik šis ir labs pāris! Abām sastāvdaļām ir vienāds gatavošanas laiks un treknāko zivi atsvaidzina sparģeļu kraukšķīgums. Papildus garšai – sviests un ķiploks, kā arī dilles. No sirds iesaku izmēģināt šo ēdienu! Gatavot vari uz grila vai cepeškrāsnī – izmanto karstumizturīgu trauku, kurā apakšā kārto sparģeļus, pa virsu liek zivs filejas gabalus. Kad viss gatavs, pāri lej terijaki BBQ mērci.
Kā likt grilā ceptai gaļai un zivīm garšot lieliski burtiski minūtes laikā? Grilēšanas sezonā (un ne tikai) manā “arsenālā” vienmēr ir terijaki mērces no “Kikkoman”. Šīm mērcēm pamatā ir dabīgi raudzēta sojas mērce un katrai no tā ir savas garšas un izmantošanas nianses. “Kikkoman” sojas mērce jau 300 gadus pēc oriģinālas receptes tiek raudzēta tikai no sojas pupiņām, kviešiem, ūdens un sāls.
Terijaki BBQ mērcei ar medu ir patīkama bieza konsistence – tā ir piemērota glazēšanai un pasniegšanai ar grilētu ēdienu. Arī tad, ja nav bijis laika iemarinēt gaļu, šī mērce var glābt situāciju – pārsmērējot jau izceptu gaļu ar terijaki mērci, gaļa ne vien izskatīsies kārdinoša, bet šī glazūra dos vajadzīgo garšu kombināciju – saldu, skābu, sāļu.
BBQ mērce pēc garšas ir saldena, tādēļ arī ļoti garšo bērniem. Piemēram, sarkanās zivis mūsmājās pirms nonākšanas bērnu šķīvjos teju vienmēr nonāk ar glazētas ar terijaki mērci. BBQ mērce ir īpaša kombinācija no dabiski raudzētas augstas kvalitātes sojas mērces, medus, vīna, garšvielām un citām piedevām.
Kopā terijaki sērijā ir trīs dažādas mērces:
Katrai no tām ir savs pielietošanas veids un garša, manā ledusskapī parasti ir atrodamas visas trīs (un atgādinājums – svarīgi šīs mērces, tāpat kā visas sojas mērces pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī!).
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.

Izejvielas 2 porcijām:
- 2 gabali laša filejas
- maza diļļu buntīte, sakapātas
- 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- šķipsna sāls
- 200 grami zaļo sparģeļu
- 40 grami sviesta
- glazēšana – 50 ml “Kikkoman”Teriyaki BBQ mērce ar medu
- pasniegšanai: rīsi vai jaunie kartupeļi
Gatavošana:
- Lasim izņem asakas un nogriež ādu. Sagriež porciju gabalos.
- Sparģeļiem nogriež vienu centimetru no apakšējās daļas. Visus sparģeļus liek bļodā ar aukstu ūdeni vai kā puķēm kātus ūdenī uz pāris stundām. Šo soli var izlaist, ja sparģeļi ir ļoti svaigi, bet ja nav – ūdens padzeršanās tos padarīt kraukšķīgākus un vieglāk mizojamus. Pēc tam, kad sparģeļi ir padzērušies, tiem ar dārzeņu mizojamo nomizo kātiem apakšējās daļas vidēji 5-10 centimetrus.
- Mazā katliņā uzsilda sviestu (nekarsē), sviestā iemaisa dilles, ķiplokus un šķipsnu sāls.
- Cepamajā traukā apakšā liek sparģeļus vienā slānī. Pārslaka ar citrona sulu. Pārsmērē ar diļļu sviestu. Virsū “uzsēdina” laša gabalus, arī pārsmērē ar sviestu.
- Cep uz uzkarsēta grila vai cepeškrāsnī, līdz lasis gatavs (atkarīgs no gabalu lieluma un biezuma). Cepeškrāsnī cep 180 grādos vidēji 15 minūtes.
- Pasniedz nekavējoties.


Atbildēt