Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rudens aveņu debesmanna

10 septembra, 2021 Leave a Comment

Septembris ir rudens ogu laiks – vienas no manām mīļākajām noteikti ir avenes: aromātiskas un  saldskābas. Debesmanna ļoti skaisti izceļ šo ogu krāsu un garšu, pievienoju tās svaigas tieši pirms putošanas. Rezultāts – maigs un salskābs deserts, kuru var baudīt gan tikko gatavotu, gan pēc pāris stundu atpūtas ledusskapī. 

Aveņu saldenums mēdz atšķirties, tādēļ cukura dzaudzums un nepieciešamība pievienot nedaudz citrona sulas var atšķirties – jāpaļaujas uz savām garšas kārpiņām! Gaisīgas debesmannas iegūšanā liela nozīme ir jaudīgam mikserim – piemēram, putojot ar rokām, deserts nebūs tik čaugans. 

🖍🖍 Ogas parasti pievienoju svaigas tieši pirms putošanas – tas rezultātā palīdz gan saglabāt ogās esošos vitamīnus, gan iegūt dabīgi spilgtu deserta krāsu. 

Izejvielas (10-12 porcijām):

  • 700 grami rudens aveņu 
  • 1 litrs ūdens 
  • 170 grami kviešu mannas
  • 200 grami cukura
  • ja vēlies – nedaudz citrona sulas 
  • pasniegšanai – nesaldināts augu (mandeļu, Indijas riekstu) piens 

Gatavošana:

  1. Ogas sablenderē viendabīgā masā. Izberž caur sietu, lai atbrīvotos no kauliņiem (var ielikt marlē un nospiest caur to). 
  2. Ūdeni uzvāra, samazina uguni uz vidēji augstu. Pievieno cukuru, samaisa. Pievieno trešdaļu no ogām, sagaida “burbuli” (kad katla saturs atkal sasniedzis vārīšanās temperatūru). Maisot pakāpeniski un lēnām pieber klāt mannu. Turpina maisot vārīt, uguni samazinot uz zemu. Karsē, līdz manna sāk sabiezēt (līdz pat 10 minūtēm) uz viszemākās iespējamās temperatūras ar katlam uzliktu vāku, pa laikam apmaisot. Nogriež uguni, uzliek vāku un atstāj uzbriest uz 10 minūtēm.
  3. Katlam noņem vāku un tā saturu ielej lielā bļodā. Atdzesē 10 minūtes. Pievieno ogu masu un sāk putot. Turpina, līdz bļodas saturs dubultojies un kļuvis divreiz gaišāks. Putošanas laikā pēc garšas pievieno citrona sulu, ja nepieciešams garšas līdzsvaram. Pasniedz uzreiz vai liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar augu pienu.

Filed Under: Deserti Tagged With: Augu piens, Avenes, Debesmanna, Manna, Nautimus, Ogas, Rozā vīns, Rudens avenes, Vegānisks ēdiens

« Sojas mērcē marinēti dārzeņi
MANA PIEREDZE: KĀ PAREIZI VEIDOT KOMPOSTU? »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...