Šī ir ļoti sātīga salātu recepte, kas būs ideāli piemērota gan pasniegšanai viesiem, gan ņemšanai līdzi pusdienu kastītē. Kraukšķīgums no romiešu salātiem, svaigums no tomātiem, kreptīgums – no ķiploka un cietā siera.
Izejvielas 4-6 porcijām:
- 250 grami “Italpasta” fusilli pastas
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 4 baltmaizes šķēles
- eļla cepšanai
- 2 vistas filejas
- 1 tējkarote karija pulvera
- puse romiešu salāta
- 50 grami Parmas tipa cietā siera
- 1 avokado, sagriezts gabaliņos
- 150 grami ķiršu tomātiņu, pārgriezti uz pusēm
Mērcei:
- 1-2 ķiploka daiviņas
- 30 grami Parmas tipa cietā siera
- 150 ml majonēzes
- 2 tējkarotes baltvīna etiķa
- šķipsna sāls
Gatavošana:
- Uzvāra pastu – lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno 2 ēdamkarotes sāls. Kad ūdens vārās lielos burbuļos, pieber pastu un vāra 8 minūtes vai līdz pasta ir al dente. Nokāš ūdeni, pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas un samaisa. Noliek malā pilnībā atdzist.
- Grauzdiņu sagatavošana – maizes šķēles apcep tosterī zeltaini brūnas. Atdzesē un sagriež grauzdiņu izmēra gabalos. Grauzdiņus var gatavot arī cepeškrāsnī, maizi viegli apslakot ar olīveļļu un cepot 200 grādos, līdz maize sāk kļūt gaiši zeltaina.
- Vistas sagatavošana – vistas fileju sagriež kumosa lieluma gabalos. Uz pannas uzkarsē eļļu un cep vistas gabalus no abām pusēm, līdz tie ir gatavi. Cepšanas laikā pievieno sāli un karija pulveri.
- Mērces sagatavošana. Nomizo ķiploku, izspiež caur ķiploku spiedi. Majonēzei pievieno ķiploka masu un sarīvētu cieto sieru. Pielej vīna etiķi un 2 ēdamkarotes ūdens. Pievieno sāli pēc garšas, ja nepieciešams. Mērces konsistencei vajadzētu būt kā vidēja biezuma jogurtam. Ja tā ir pa biezu, atšķaida ar pāris tējkarotēm ūdens.
- Kopā salikšana. Romiešu salātlapas saplēš/sagriež gabalos, liek traukā. Pievieno vistu, grauzdiņus un pastu. Uzlej mērci, kārtīgi izmaisa. Pa virsu kārto avokado un ķiršu tomātiņus. Pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.
Atbildēt