Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cēzara un pastas salāti

30 septembra, 2021 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Italpasta”

Šī ir ļoti sātīga salātu recepte, kas būs ideāli piemērota gan pasniegšanai viesiem, gan ņemšanai līdzi pusdienu kastītē. Kraukšķīgums no romiešu salātiem, svaigums no tomātiem, kreptīgums – no ķiploka un cietā siera. 

Izejvielas 4-6 porcijām:

  • 250 grami “Italpasta” fusilli pastas 
  • 1 ēdamkarote olīveļļas 
  • 4 baltmaizes šķēles
  • eļla cepšanai
  • 2 vistas filejas
  • 1 tējkarote karija pulvera 
  • puse romiešu salāta 
  • 50 grami Parmas tipa cietā siera 
  • 1 avokado, sagriezts gabaliņos
  • 150 grami ķiršu tomātiņu, pārgriezti uz pusēm 

Mērcei:

  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 30 grami Parmas tipa cietā siera
  • 150 ml majonēzes
  • 2 tējkarotes baltvīna etiķa
  • šķipsna sāls 

Gatavošana:

  1. Uzvāra pastu – lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno 2 ēdamkarotes sāls. Kad ūdens vārās lielos burbuļos, pieber pastu un vāra 8 minūtes vai līdz pasta ir al dente. Nokāš ūdeni, pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas un samaisa. Noliek malā pilnībā atdzist. 
  2. Grauzdiņu sagatavošana – maizes šķēles apcep tosterī zeltaini brūnas. Atdzesē un sagriež grauzdiņu izmēra gabalos. Grauzdiņus var gatavot arī cepeškrāsnī, maizi viegli apslakot ar olīveļļu un cepot 200 grādos, līdz maize sāk kļūt gaiši zeltaina.  
  3. Vistas sagatavošana – vistas fileju sagriež kumosa lieluma gabalos. Uz pannas uzkarsē eļļu un cep vistas gabalus no abām pusēm, līdz tie ir gatavi. Cepšanas laikā pievieno sāli un karija pulveri. 
  4. Mērces sagatavošana. Nomizo ķiploku, izspiež caur ķiploku spiedi. Majonēzei pievieno ķiploka masu un sarīvētu cieto sieru. Pielej vīna etiķi un 2 ēdamkarotes ūdens. Pievieno sāli pēc garšas, ja nepieciešams. Mērces konsistencei vajadzētu būt kā vidēja biezuma jogurtam. Ja tā ir pa biezu, atšķaida ar pāris tējkarotēm ūdens.
  5. Kopā salikšana. Romiešu salātlapas saplēš/sagriež gabalos, liek traukā. Pievieno vistu, grauzdiņus un pastu. Uzlej mērci, kārtīgi izmaisa. Pa virsu kārto avokado un ķiršu tomātiņus. Pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. 

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni, Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Avokado, Baltmaize, Baltvīna etiķis, Cēzara salāti, Fusilli, Grauzdiņi, Italpasta, Karija pulveris, Ķiploki, Ķiršu tomāti, Majonēze, Makaroni, Parmas siers, Parmezāns, Pasta, Pastas salāti, Romiešu salāti, Vistas fileja

« Cepta halumi siera salāti ar avokado
Liellopa gaļas pīrāgs »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...