Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepta halumi siera salāti ar avokado

septembris 29, 2021 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Šie salāti ir gana sātīgi, lai tos pasniegtu kā otro ēdienu – perfekts svaiguma un sāļuma līdzsvars.

Salātu mērcei par pamatu ņēmu “Kikkoman” sojas mērces ar citrusu ponzu. Ar ko tā atšķiras no parastās sojas mērces? ‘Ponzu’ ir viegla mērce, kas gatavota no “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas mērces, citronu sulas un etiķa. Ponzu  apvieno maigu etiķa un citronu skābumu ar kvalitatīvas sojas mērces sāļo garšu. Pievienojot to ēdieniem, uzreiz iegūstam patīkamu līdzsvaru starp sāļo un svaigi skābeno. 

‘Ponzu’ vēsturiski ir tradicionāla mērce Japānas virtuvē, tomēr savu nosaukumu tā ir aizguvusi no holandiešu valodas, kurā vārds “pons” nozīmēja “sprādziens”, šajā gadījumā – garšu sprādziens.

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas 2 pusdienu porcijām :

  • 200 grami halumi siera
  • puse liela romiešu salāta, sagriezta gabaliņos 
  • 1 paprika, sagriezta ļoti plānās sloksnītēs 
  • 2 mazi avokado
  • 150 grami edamame pupiņu 
  • 1 gurķis, sagriezts šķēlītēs  
  • maza buntīne koriandru vai pētersīļu, sakapāti
  • 100 grami marinētu sīpolu (vari pagatavot pats vai izmantot šos) 
  • ja vēlies – pārkaisīšanai 1 tējkarote melnā sezama sēkliņu 

Salātu mērcei:

  • 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar citrusu ponzu 
  • 1 tējkarote šķidra medus vai agaves sīrupa 
  • 1 tējkarote sezama eļļas 

Gatavošana:

  1. Mazā katliņā uzvāra ūdeni, pieber edamame pupiņas un vāra 3-4 minūtes. Nokāš un noliek malā.
  2. Halumi sieru sagriež astoņās šķēlēs, nosusina ar virtuves dvieli. Uz pannas uzlej eļļu, uzkarsē. Liek sieru un cep no abām pusēm zeltaini brūnu. 
  3. Pagatavo mērci, mazā bļodiņā sajaucot visas sastāvdaļas. 
  4. Bļodā liek romiešu salātu, papriku, avokado, gurķi, koriandru vai pētersīļus, edamame pupiņas. Pārlej ar mērci un samaisa. Kārto divos pusdienu šķīvjos. Apkārt kārto siera šķēles, vidū liek marinātos sīpolus. Ja vēlas, pārkaisa ar sezama sēkliņām. Bauda uzreiz. 

Filed Under: Salāti Tagged With: Avokado, Edamame pupiņas, Grilsiers, Gurķis, Halumi siers, Kikkoman, Koriandrs, Marinējumi, Medus, Melnā sezama sēkliņas, Paprika, Pētersīļi, Ponzu, Romiešu salāti, Sezama eļļa, Sojas mērce

« MANA PIEREDZE: KĀ PAREIZI VEIDOT KOMPOSTU?
Cēzara un pastas salāti »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...