Sagaidot Valentīna dienu, iesaku gatavošanai izvēlēties ēdienus, kuru gatavošanai nav jāvelta daudz laika, maksimāli samazinot virtuvē pavadāmās minūtes. Ja vēlies pārsteigt mīļoto Valentīna dienā ar vienkārši un ātri pagatavojamu pirmo maltītes kārtu, varbūt tieši šī recepte būs īstā – maigs kazas siers kopā ar kārtaino mīklu un karamelizētu papriku garšos ļoti labi!
Gatavošanā iesaku izmantot gatavu saldēto kārtaino mīkla ar sviestu, kuru pirms tam atkausē. Knifiņš, kā panākt skaisti zeltainas tartes maliņas un pildījumu, kas stabili turas uz vietas, neveidojot burbuļus? Ar asu nazi vai picas griežamo atkusušo mīklu viegli iegriez, iezīmējot vietu, kur liksi pildījumu. Tartes pildījumu (papriku un kazas siera masu) vari sagatavot iepriekš un uzglabāt ledusskapī.
Izejvielas 2 tartēm:
- 2 kārtainās mīklas plāksnes, istabas temperatūrā
- eļļa cepšanai
- 1 liela sarkanā paprika, sagriezta sloksnītēs
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
- sāls pēc garšas
- 25 grami ciedru (pīniju) riekstu, viegli apcepti uz pannas
- 70 grami mīksta kazas siera
- 50 grami skābā krējuma (ar 20 vai 25 tauku procentu)
- Šķipsna garšaugu pēc izvēles (pētersīļi, timiāns, rozmarīns, raudene)
- 1 sauja rukolas
- 1 ola, viegli sakulta
Gatavošana:
- Uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns apcep paprikas sloksnītes, līdz tās sāk kļūt mīkstas. Pieber šķipsnu sāls, cukuru un balzāmetiķi, samaisa. Turpina cept vēl pāris minūtes, līdz paprika sāk karamelizēties (kļūst nedaudz tumšāka).
- Bļodiņā ar karoti samaisa kazas sieru ar krējumu, pievieno šķipsnu garšaugu un sāls.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Kārtainās mīklas plāksnes liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar asu nazi vai picas griežamo riteni divus centimetrus no plānses maliņas veido vieglu iegriezumu pa perimetru visām četrām mīklas malām. Griezienu izdara nevis visā mīklas dziļumā (biezumā), bet tikai līdz pusei. Tas ļaus tartes maliņām cepoties skaisti pacelties, vidum paliekot “uz vietas”.
- Vidus taisnstūrī smērē vienmērīgā kārtā kazas siera masu. Liek krāsnī cepties, līdz tartes maliņas kļuvušas gaiši zeltainas (aptuveni 15 minūtes).
- Pirms pasniegšanas uz katras tartes kārto pusi no paprikas, ciedru (pīniju) riekstiem, pāri liek rukolas lapiņas. Bauda siltu vai atdzisušu.
Atbildēt