Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kazas siera tarte ar karamelizētu papriku

12 februāra, 2022 Leave a Comment

Sagaidot Valentīna dienu, iesaku gatavošanai izvēlēties ēdienus, kuru gatavošanai nav jāvelta daudz laika, maksimāli samazinot virtuvē pavadāmās minūtes. Ja vēlies pārsteigt mīļoto Valentīna dienā ar vienkārši un ātri pagatavojamu pirmo maltītes kārtu, varbūt tieši šī recepte būs īstā – maigs kazas siers kopā ar kārtaino mīklu un karamelizētu papriku garšos ļoti labi!  

Gatavošanā iesaku izmantot gatavu saldēto kārtaino mīkla ar sviestu, kuru pirms tam atkausē. Knifiņš, kā panākt skaisti zeltainas tartes maliņas un pildījumu, kas stabili turas uz vietas, neveidojot burbuļus? Ar asu nazi vai picas griežamo atkusušo mīklu viegli iegriez, iezīmējot vietu, kur liksi pildījumu. Tartes pildījumu (papriku un kazas siera masu) vari sagatavot iepriekš un uzglabāt ledusskapī. 


Izejvielas 2 tartēm:

  • 2 kārtainās mīklas plāksnes, istabas temperatūrā  
  • eļļa cepšanai 
  • 1 liela sarkanā paprika, sagriezta sloksnītēs
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa 
  • sāls pēc garšas 
  • 25 grami ciedru (pīniju) riekstu, viegli apcepti uz pannas
  • 70 grami mīksta kazas siera 
  • 50 grami skābā krējuma (ar 20 vai 25 tauku procentu)
  • Šķipsna garšaugu pēc izvēles (pētersīļi, timiāns, rozmarīns, raudene)
  • 1 sauja rukolas 
  • 1 ola, viegli sakulta

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns apcep paprikas sloksnītes, līdz tās sāk kļūt mīkstas. Pieber šķipsnu sāls, cukuru un balzāmetiķi, samaisa. Turpina cept vēl pāris minūtes, līdz paprika sāk karamelizēties (kļūst nedaudz tumšāka). 
  2. Bļodiņā ar karoti samaisa kazas sieru ar krējumu, pievieno šķipsnu garšaugu un sāls. 
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. 
  4. Kārtainās mīklas plāksnes liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar asu nazi vai picas griežamo riteni divus centimetrus no plānses maliņas veido vieglu iegriezumu pa perimetru visām četrām mīklas malām. Griezienu izdara nevis visā mīklas dziļumā (biezumā), bet tikai līdz pusei. Tas ļaus tartes maliņām cepoties skaisti pacelties, vidum paliekot “uz vietas”. 
  5. Vidus taisnstūrī smērē vienmērīgā kārtā kazas siera masu. Liek krāsnī cepties, līdz tartes maliņas kļuvušas gaiši zeltainas (aptuveni 15 minūtes). 
  6. Pirms pasniegšanas uz katras tartes kārto pusi no paprikas, ciedru (pīniju) riekstiem, pāri liek rukolas lapiņas. Bauda siltu vai atdzisušu. 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Receptes, Uzkodas Tagged With: Ātri un vienkārši, Ciedru rieksti, Dzirkstošais vīns, Kārtainā mīkla, Kazas siers, Nautimus, Rukola, Sarkanā paprika, Skābais krējums, Tarte, Veģetāri

« Nūdeļu zupa ar garnelēm
Načos pokija bļoda ar lasi »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...