Kā pagatavot puķkāpostu kā otro ēdienu? Šoreiz iedvesmai lūkojos austrumu virzienā – rezultāts bija kraukšķīgā garoziņā un mērcē pagatavots sātīgs ēdiens, kuru novērtēs pat gaļēdāji.
Mērcei izmantoju dažādas Japānas un Ķīnas virtuves sastāvdaļas, kopā tās veidoja izcilu garšu kombināciju – ar šo mērci esmu gatavojusi arī fritētas garneles un vistas filejas gabaliņus.
Ēdiena šoreiz izmantoju mazāk zināmo Kikkoman produktu – dabiski raudzētu sojas mērci NAMA, kas tiek dēvēta arī par RAW sojas mērci, jo tā nav pasterizēta. Šī iemesla dēļ tā pēc krāsas ir gaišāka par citām sojas mērcēm, ar saldāku un maigāku aromātu un daudz delikātāku garšu. Šī unikālā sojas mērce tiek pārdota speciālās gaisu necaurlaidīgās pudelītēs, kas uztur to svaigu līdz 90 dienām pēc atvēršanas. Kikkoman Nama sojas mērce tiek ražota Japānā.
Tāpat kraukšķīgas garoziņas iegūšanai izmantoju “Kikkoman” panko rīvmaizi – atšķirībā no parastās rīvmaizes, tās sastāvā ir pēc izmēra lielāki gabaliņi, kas rezultātā dod jūtamāku ēdiena tekstūru. Tieši ar šo rīvmaizi mēs mājās gatavojam vistas filejas nagetus, kurus tik ļoti mīl bērni.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 1 paliels puķkāposts
- 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas vai izspiestas caur ķiploku spiedi
- 2 ēdamkarotes rīvētas ingvera saknes
- 1 ēdamkarote “Kikkoman” sezama eļļas
- 4 ēdamkarotes mirina
- 2 ēdamkarotes ‘hoisin’ mērces
- 2 ēdamkarotes austeru mērces
- 3 ēdamkarotes medus
- 4 ēdamkarotes ūdens
- 3 ēdamkarotes “Kikkoman” ‘nama’ jeb nepasterizētās (‘raw’ sojas mērces)
- eļļa fritēšanai un vēl 1 ēdamkarote cepšanai
- 2 olas, viegli sakultas
- 80 grami kukurūzas cietes
- 1 paciņa “Kikkoman” panko rīvmaizes
- pasniegšanai – sagriezti sīpolloki, baltā sezama sēkliņas, vārīti rīsi
Gatavošana:
- Puķkāpostu noskalo un sadala rozetēs. Lielākās rozetes pārgriež uz pusēm.
- Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep ķiploku un ingveru pāris minūtes. Pievieno sezama eļļu, mirinu, ‘hoisin’ un austeru mērces, kā arī sojas mērci, medus un ūdeni. Visu kārtīgi samaisa un uzkarsē. Uz vidēji zemas uguns, ik pa laikam apmaisot, turpina karsēt, līdz mērce iegūst biezāku konsistenci. Izslēdz uguni.
- ‘Wok’ pannā vai dziļākā pannā uzkarsēt fritēšanai piemērotu eļļu līdz 175 grādu temperatūrai.
- Katru puķkāposta rozeti izvārta kukurūzas cietē, tad olā un tad panko rīvmaizē. Liek pannā fritēties, līdz tā kļūst no abām pusēm zeltaina. Atkārto, līdz visas rozetes ir fritētas. Pēc izņemšanas no pannas tās uzliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra virtuves trīskārši salocītu dvieli.
- Ja nepieciešams, mērci vēlreiz uzsilda. Tajā no abām pusēm izvārta fritētā puķkāposta gabaliņus.
- Šķīvī liek vārītus rīsus, tad puķkāpostu. Pārkaisa ar sīpollokiem un sezama sēkliņām.
Atbildēt