Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Medū un ķiplokos glazēts puķkāposts

17 augusta, 2022 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Kā pagatavot puķkāpostu kā otro ēdienu? Šoreiz iedvesmai lūkojos austrumu virzienā – rezultāts bija kraukšķīgā garoziņā un mērcē pagatavots sātīgs ēdiens, kuru novērtēs pat gaļēdāji. 

Mērcei izmantoju dažādas Japānas un Ķīnas virtuves sastāvdaļas, kopā tās veidoja izcilu garšu kombināciju – ar šo mērci esmu gatavojusi arī fritētas garneles un vistas filejas gabaliņus. 

Ēdiena šoreiz izmantoju mazāk zināmo Kikkoman produktu – dabiski raudzētu sojas mērci NAMA, kas tiek dēvēta arī par RAW sojas mērci, jo tā nav pasterizēta.  Šī iemesla dēļ tā pēc krāsas ir gaišāka par citām sojas mērcēm, ar saldāku un maigāku aromātu un daudz delikātāku garšu. Šī unikālā sojas mērce tiek pārdota speciālās gaisu necaurlaidīgās pudelītēs, kas uztur to svaigu līdz 90 dienām pēc atvēršanas. Kikkoman Nama sojas mērce tiek ražota Japānā.

Tāpat kraukšķīgas garoziņas iegūšanai izmantoju “Kikkoman” panko rīvmaizi – atšķirībā no parastās rīvmaizes, tās sastāvā ir pēc izmēra lielāki gabaliņi, kas rezultātā dod jūtamāku ēdiena tekstūru. Tieši ar šo rīvmaizi mēs mājās gatavojam vistas filejas nagetus, kurus tik ļoti mīl bērni. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.

Izejvielas:

  • 1 paliels puķkāposts
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas vai izspiestas caur ķiploku spiedi
  • 2 ēdamkarotes rīvētas ingvera saknes 
  • 1 ēdamkarote “Kikkoman” sezama eļļas 
  • 4 ēdamkarotes mirina 
  • 2 ēdamkarotes ‘hoisin’ mērces 
  • 2 ēdamkarotes austeru mērces 
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 4 ēdamkarotes ūdens
  • 3 ēdamkarotes “Kikkoman” ‘nama’ jeb nepasterizētās (‘raw’ sojas mērces) 
  • eļļa fritēšanai un vēl 1 ēdamkarote cepšanai
  • 2 olas, viegli sakultas
  • 80 grami kukurūzas cietes 
  • 1 paciņa “Kikkoman” panko rīvmaizes 
  • pasniegšanai – sagriezti sīpolloki, baltā sezama sēkliņas, vārīti rīsi

Gatavošana:

  1. Puķkāpostu noskalo un sadala rozetēs. Lielākās rozetes pārgriež uz pusēm. 
  2. Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep ķiploku un ingveru pāris minūtes. Pievieno sezama eļļu, mirinu, ‘hoisin’ un austeru mērces, kā arī sojas mērci, medus un ūdeni. Visu kārtīgi samaisa un uzkarsē. Uz vidēji zemas uguns, ik pa laikam apmaisot, turpina karsēt, līdz mērce iegūst biezāku konsistenci. Izslēdz uguni.
  3. ‘Wok’ pannā vai dziļākā pannā uzkarsēt fritēšanai piemērotu eļļu līdz 175 grādu temperatūrai. 
  4. Katru puķkāposta rozeti izvārta kukurūzas cietē, tad olā un tad panko rīvmaizē. Liek pannā fritēties, līdz tā kļūst no abām pusēm zeltaina. Atkārto, līdz visas rozetes ir fritētas. Pēc izņemšanas no pannas tās uzliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra virtuves trīskārši salocītu dvieli.
  5. Ja nepieciešams, mērci vēlreiz uzsilda. Tajā no abām pusēm izvārta fritētā puķkāposta gabaliņus. 
  6. Šķīvī liek vārītus rīsus, tad puķkāpostu. Pārkaisa ar sīpollokiem un sezama sēkliņām. 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Dārzeņu ēdieni Tagged With: Austeru mērce, Āzijas virtuve, Eļļa fritēšanai, Hoisin mērce, Ingvera sakne, Kikkoman, Kukurūzas ciete, Medus, Mirins, Panko, Puķkāposts, Rīsi, Sezama eļļa, Sīpolloki, Sojas mērce, Ziedkāposts

« Ķiršu un nektarīnu klafuti
Fiksie gurķu salāti ar sojas mērci »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...