Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Fiksie gurķu salāti ar sojas mērci

26 augusta, 2022 Leave a Comment

Šogad mūsu siltumnīcā ir padevusies varen bagātīga gurķu raža, tādēļ meklēju ar vien jaunus veidus, kā tos interesanti pagatavot. Pie grilētiem un ceptiem ēdieniem ļoti piestāv šie fiksie gurķu salāti, kuri papildināti ar sojas mērci ar citrusu ponzu un jauno medu. Šī kombinācija ir izcila! Visas mērces sastāvdaļas un atradīsi zemāk – ja nav pieejama ponzu mērce, izmanto “parasto” sojas mērci un pievieno citrona vai laima sulu. 

“Kikkoman” sojas mērces ar citrusu ponzu – ar ko tā atšķiras no parastās sojas mērces? ‘Ponzu’ ir viegla mērce, kas gatavota no “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas mērces, citronu sulas un etiķa. Ponzu apvieno maigu etiķa un citronu skābumu ar kvalitatīvas sojas mērces sāļo garšu. Pievienojot to ēdieniem, uzreiz iegūstam patīkamu līdzsvaru starp sāļo un svaigi skābeno. 

Tradicionāli ponzu mērci izmantoja japāņu ēdienā ‘shabu-shabu‘, vai kopā ar plānām viegli apceptām gaļas šķēlēm (‘tataki‘), tāpat baudīja kā dipi mērci sobas vai somen nūdelēm, 

‘Ponzu’ vēsturiski ir tradicionāla mērce Japānas virtuvē, tomēr savu nosaukumu tā ir aizguvusi no holandiešu valodas, kurā vārds “pons” nozīmēja “sprādziens”, šajā gadījumā – garšu sprādziens.

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas:

  • 4 īsie lauka gurķi
  • 1 ēdamkarote “Kikkoman” sezama sēklu eļļas 
  • 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar citrusu ponzu
  • 1 ēdamkarote šķidra medus
  • 50 grami viegli apceptu un sakapātu zemesriekstu
  • šķipsna čili pārslu 

Gatavošana:

  1. Ja gurķiem ir bieza miza, tos nomizo. Sagriež ļoti plānās šķēlītēs – vislabāk izmantojot mandolīnu. 
  2. Mazā bļodiņā sajauc kopā sezama sēklu eļļu, sojas mērci un medu. Pārlej gurķiem un samaisa. 
  3. Gurķus pārkaisa ar zemesriekstiem un čili pārslām, pasniedz. 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Čili pārslas, Gurķis, Kikkoman, Medus, Ponzu, Sezama eļļa, Sojas mērce, Zemesrieksti

« Medū un ķiplokos glazēts puķkāposts
Āzijas Cēzara salāti »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...