Šogad mūsu siltumnīcā ir padevusies varen bagātīga gurķu raža, tādēļ meklēju ar vien jaunus veidus, kā tos interesanti pagatavot. Pie grilētiem un ceptiem ēdieniem ļoti piestāv šie fiksie gurķu salāti, kuri papildināti ar sojas mērci ar citrusu ponzu un jauno medu. Šī kombinācija ir izcila! Visas mērces sastāvdaļas un atradīsi zemāk – ja nav pieejama ponzu mērce, izmanto “parasto” sojas mērci un pievieno citrona vai laima sulu.
“Kikkoman” sojas mērces ar citrusu ponzu – ar ko tā atšķiras no parastās sojas mērces? ‘Ponzu’ ir viegla mērce, kas gatavota no “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas mērces, citronu sulas un etiķa. Ponzu apvieno maigu etiķa un citronu skābumu ar kvalitatīvas sojas mērces sāļo garšu. Pievienojot to ēdieniem, uzreiz iegūstam patīkamu līdzsvaru starp sāļo un svaigi skābeno.
Tradicionāli ponzu mērci izmantoja japāņu ēdienā ‘shabu-shabu‘, vai kopā ar plānām viegli apceptām gaļas šķēlēm (‘tataki‘), tāpat baudīja kā dipi mērci sobas vai somen nūdelēm,
‘Ponzu’ vēsturiski ir tradicionāla mērce Japānas virtuvē, tomēr savu nosaukumu tā ir aizguvusi no holandiešu valodas, kurā vārds “pons” nozīmēja “sprādziens”, šajā gadījumā – garšu sprādziens.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 4 īsie lauka gurķi
- 1 ēdamkarote “Kikkoman” sezama sēklu eļļas
- 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar citrusu ponzu
- 1 ēdamkarote šķidra medus
- 50 grami viegli apceptu un sakapātu zemesriekstu
- šķipsna čili pārslu
Gatavošana:
- Ja gurķiem ir bieza miza, tos nomizo. Sagriež ļoti plānās šķēlītēs – vislabāk izmantojot mandolīnu.
- Mazā bļodiņā sajauc kopā sezama sēklu eļļu, sojas mērci un medu. Pārlej gurķiem un samaisa.
- Gurķus pārkaisa ar zemesriekstiem un čili pārslām, pasniedz.
Atbildēt