Šīs austiņas ir līdzīgas biezpiena cepumiem – bet to daudzās kārtas cepumus padara kraukšķīgākus un trauslākus. Es parasti gatavoju dubultu porciju un otru mīklas daļu izcepu nākamajā dienā.
Izejvielas 12-15 austiņām:
- 250 grami biezpiena
- 150 grami istabas temperatūras sviesta
- 1 ola
- šķipsna sāls
- 7 grami cepamā pulvera
- 300 grami miltu
- 150-200 grami cukura rullēšanai
Gatavošana:
Ar mikseri saputo kopā visas sastāvdaļas, izņemot cukuru. Ieliek ledusskapī vismaz uz stundu.
Uz darba virsmas izbārsta cukuru. Mīklu ar mīklas rulli izrullē pēc iespējas vienādā biezumā. Var rullēt kvadrātu vai taisnstūri. No mīklas formas atkarīgs austiņu biezums un izmērs. Es parasti veidoju 30×30 cm lielu kvadrātu.
Ja mīkla ir lipīga un ķeras pie virsmas un rokām, virsmai var uzkaisīt nedaudz miltu.
Mīklu sāk rullēt uz vidu no divām pretējām pusēm. Cenšas izveidot abus rullīšus pēc iespēja vienādā diametrā. Kad mīklas rullīši satiekas vidū, tos nedaudz saspiež kopā. Ar nazi no vidus uz ārējam malām sāk griezt šķēlītes/austiņas. Tās liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
Cep 175 grādos, līdz austiņu malas kļūst zeltaini brūnas (aptuveni 15-20 minūtes).
Atbildēt