Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Sviesta pupiņas ar mandelēm

14 novembra, 2022 Leave a Comment

Dzeltenās un zaļās pupiņas ir ļoti vienkāršs veids, kā papildināt ikdienas ēdienu ar dārzeņu devu (es parasti pupiņas vienkārši pavāru pāris minūtes sālsūdenī). Toties uz svinīgāka galda tās var sagatavot neparastāk un iegūt pilnīgi citas garšas dimensijas.

Mandeļu mērce ar citrusu sojas mērci ir lieliska kombinācija, kurai “ķirsītis uz tortes” – karote svaigā medus. Šādi pagatavotas pupiņas garšos karaliski ar gaļas un zivju ēdieniem, kā arī sēnēm. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas:

  • 500 grami pākšu pupiņu 

Mērcei:

  • 30 grami sviesta 
  • 80 grami sakapātu mandeļu bez mizas (var izmantot arī mandeļu skaidiņas)
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts mazos gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un izspiestas caur ķiploku spiedi vai smalki sakapātas
  • 1 ēdamkarote “Kikkoman” sojas mērce ar citrusu ponzu 
  • 1 tējkarote medus 
  • šķipsna sāls 

Gatavošana:

  1. Pupiņām nogriež kātus un garākās sagriež divos gabalos. Lielā katlā uzvāra ūdeni, liek vārīties pupiņas. Sagatavo bļodu ar ledus gabaliņiem un aukstu ūdeni. Pupiņas vāra 4-5 minūtes, līdz tās ir ‘al dente’. Nokāš un liek ledus ūdenī uz 30 sekundēm, lai apturētu vārīšanos. Nokāš un noliek malā. 
  2. Pannā izkausē sviestu, liek cepties mandeļu gabaliņus. Maisot cep, līdz sviets iegūst viegli zeltainu toni. Pievieno sīpolu, ķiploku un cep vēl 2 minūtes. Pievieno ponzu sojas mērci un medu, samaisa. Ja nepieciešams, pēc garšas pievieno sāli. Pupiņas pasniedz kopā ar mandeļu mērci. 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Bez laktozes, Kikkoman, Ķiploki, Mandeles, Medus, Ponzu, Sojas mērce, Sviesta pupiņas, Veģetāri

« Fiksās kanēļmaizītes
Fiksā miso zupa ar sēnēm »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...