Dzeltenās un zaļās pupiņas ir ļoti vienkāršs veids, kā papildināt ikdienas ēdienu ar dārzeņu devu (es parasti pupiņas vienkārši pavāru pāris minūtes sālsūdenī). Toties uz svinīgāka galda tās var sagatavot neparastāk un iegūt pilnīgi citas garšas dimensijas.
Mandeļu mērce ar citrusu sojas mērci ir lieliska kombinācija, kurai “ķirsītis uz tortes” – karote svaigā medus. Šādi pagatavotas pupiņas garšos karaliski ar gaļas un zivju ēdieniem, kā arī sēnēm.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 500 grami pākšu pupiņu
Mērcei:
- 30 grami sviesta
- 80 grami sakapātu mandeļu bez mizas (var izmantot arī mandeļu skaidiņas)
- 1 sīpols, nomizots un sagriezts mazos gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un izspiestas caur ķiploku spiedi vai smalki sakapātas
- 1 ēdamkarote “Kikkoman” sojas mērce ar citrusu ponzu
- 1 tējkarote medus
- šķipsna sāls
Gatavošana:
- Pupiņām nogriež kātus un garākās sagriež divos gabalos. Lielā katlā uzvāra ūdeni, liek vārīties pupiņas. Sagatavo bļodu ar ledus gabaliņiem un aukstu ūdeni. Pupiņas vāra 4-5 minūtes, līdz tās ir ‘al dente’. Nokāš un liek ledus ūdenī uz 30 sekundēm, lai apturētu vārīšanos. Nokāš un noliek malā.
- Pannā izkausē sviestu, liek cepties mandeļu gabaliņus. Maisot cep, līdz sviets iegūst viegli zeltainu toni. Pievieno sīpolu, ķiploku un cep vēl 2 minūtes. Pievieno ponzu sojas mērci un medu, samaisa. Ja nepieciešams, pēc garšas pievieno sāli. Pupiņas pasniedz kopā ar mandeļu mērci.
Atbildēt