Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Fiksā miso zupa ar sēnēm

21 novembra, 2022 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Sniega mēneši ir sildošo zupu sezona – mūsmājās ļoti iecienītas ir zupas ar Āzijas garšām. Darba dienu vakaros ne vienmēr ir iedvesma gatavot zupas “no nulles”, tādēļ talkā var nākt ātri pagatavojamā miso zupa, kura ir gatava vienkārši to iemaisot karstā ūdenī. 

‘Shiro’ jeb baltā miso zupa ir gatavoja no sojas pupiņām un rīsiem. Fermetācijas process aizņem līdz diviem mēnešiem. Šīs zupas garša ir ar izteiktām ‘umami’ notīm. Zupas pagatavošanas pulverim jau ir pievienotas wakame jūraszāles, kaltēti kviešu gabaliņi un sīpolloki. Līdz ar to zupas ātrajai versijai arī būs jūtama tekstūra – tā nebūs vienkārši “tukšs” buljons. 

Šādā zupā piedevas var izvēlēties pēc savas gaumes – iesaku dārzeņus un sēnes pirms pievienošanas zupai apcept uz pannas kopā ar sojas mērci un sezama eļļu. Sēņu vietā vari izmantot dārzeņus – esmu gatavojusi zupas versijas ar spinātiem (tos “pa taisno” liek zupā bez apcepšanas), lapu kāpostu (keilu), edamame pupiņas, redīsus, papriku utt. Tāpat tofu var aizvietot ar gaļu. 

Izejvielas 4 porcijām zupas:

  • eļļa cepšanai
  • 2 litri ūdens 
  • 1 iepakojums (3 paciņas) “Kikkoman” ātri pagatavojamās miso zupas 
  • 150 grami ‘shimeji’ sēnes (meklē lielveikalu plauktos pie svaigajām sēnēm) – vari aizvietot ar šitaki sēnēm 
  • 150 grami brūno šampinjonu 
  • 1 ēdamkarote “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas bio mērces 
  • 1 tējkarote “Kikkoman” sezama eļļas 
  • 150 grami tofu, sagriezts mazos kubiņos
  • 400 grami (2 paciņas) tvaicētu ‘udon’ nūdeļu 

Gatavošana: 

  1. ‘Shimeji’ sēnes sadala gabaliņos, šampinjonus sagriež šķēlītēs. Pannā uzkarsē eļļu, tajā apcep tofu un sēnes 2 minūtes, pa laikam apmaisot. Pielej sojas mērci, vēlreiz samaisa un cep vēl 2 minūtes. Pievieno sezama eļļu, samaisa. 
  2. Katlā uzvāra ūdeni. Pievieno ‘udon’ nūdeles, vāra 2 minūtes. Katla saturam pievieno sēnes un tofu. Nogriež uguni, pieber miso zupas pulveri, samaisa.
  3. Pasniedz nekavējoties. 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Zupas Tagged With: Bez laktozes, Kikkoman, Miso zupa, Šampinjoni, Sezama eļļa, Shimeji sēnes, Sojas mērce, Tofu, Udon nūdeles, Veģetāri

« Sviesta pupiņas ar mandelēm
Glazēti baklažāni Āzijas gaumē »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...