Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Glazēti baklažāni Āzijas gaumē

6 decembra, 2022 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Baklažāni ir līdz galam nenovērtēts dārzenis – jo pastāv mīts, ka to ir sarežģīti garšīgi pagatavot, ka pagatavošana aizņem ilgu laiku utt. Patiesībā baklažāns ir ļoti pateicīgs gan cepšanai, gan sautēšanai un grilēšanai. Vari ieskatīties manā recepšu krātuvē un smelties idejas, bet šodien vēlos piedāvāt arī vienu jaunu – glazētus pikantus baklažānus ar ļoti gardu mērci. 

Man ļoti patika šajā receptē izmantotais baklažānu cepšanas veids – krāsnī 15 minūtes no katras puses. Rezultāts – mutē kūstošs umami garšas pilns dārzenis. Kuru var pasniegt, piemēram, kopā ar kuskusu vai bulguru kā veģetāru otro ēdienu vai arī kā piedevu gaļas ēdieniem. 

Pēc izņemšanas no krāsns baklažānus noglazēju ar “Kikkoman” kimchi mērci – tas ir jaunums, kurā apvienotas vairākas Āzijas garšas: ķiploks, ingvers, čili ķiploki, sāls un zivju mērce (‘fish sauce’). Rezultāts – ļoti aromātiska un pikanta piedeva gan dārzeņu, gan gaļas ēdieniem.

Izejvielas:

  • 2 baklažāni, pārgriezti gareniski uz pusēm
  • eļļa cepšanai 
  • pasniegšanai – sezama sēkliņas, sīpolloki, svaigs koriandrs, čili 

Glazūrai:

  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas
  • 4 cm gara ingvera sakne, nomizota un smalki sakapāta
  • 1 ēdamkarote “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes medus vai brūnā cukura 
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1 ēdamkarotee kukurūzas cietes 
  • 1-2 ēdamkarotes “Kikkoman” ‘kimchi’ mērces

Gatavošana: 

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Karstumizturīgā traukā (pēc izmēra jābūt tik lielam, lai varētu ielikt 4 baklažānu pusītes, vislabāk metāla)  ielej 2 ēdamkarotes eļļas, eļļu izsmērē pa visu pannu. Liek krāsnī uzkarst – metāla traukam pietiks ar 5 minūtēm, keramikas trauku karsē 10 minūtes. 
  2. Uzkarsēto trauku no krāsns izņem, tajā liek baklažānu pusītes ar griezuma vietu uz leju. Liek krāsnī cepties 15 minūtes. 
  3. Kamēr baklažāni cepas, gatavo glazūru. Uz pannas uzkarsētā eļļā cep ķiploku un ingveru 3-4 minūtes, pa laikam apmaisot. Pievieno sojas mērci, medu vai brūno cukuru, ūdeni un kukurūzas cieti. Nepārtraukti maisot pannas saturu vēlreiz uzkarsē, samazina uguni un turpina maisot karsēt vēl pāris minūtes, līdz glazūra sabiezē. 
  4. Baklažānus izņem no krāsns, traukā pagriež ar griezuma vietu uz augšu. Ar kulinārijas otiņu pārsmērē ar glazūru viendabīgā kārtā. Liek atpakaļ krāsnī vēl uz 15 minūtēm vai līdz baklažāns ir mīksts un pilnībā izcepies. 
  5. Baklažānus izņem no krāsns, pārsmērē ar kimchi mērci – tās daudzumu piemēro savai gaumei, jo mērce ir pikanta. 
  6. Pārkaisa ar sezama sēkliņām, sīpollokiem, svaigu koriandru un čili, pasniedz. 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Dārzeņu ēdieni, Receptes, Uzkodas Tagged With: Āzijas virtuve, Baklažāni, Brūnais cukurs, Ingvera sakne, Kikkoman, Kimchi mērce, Ķiploki, Kukurūzas ciete, Medus, Sojas mērce, Svaigs čili

« Fiksā miso zupa ar sēnēm
Riekstu un dateļu pīrādziņi »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...