Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļas fileja ķīniešu gaumē

19 aprīļa, 2023 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Šoreiz gatavoju cūkgaļas fileju Āzijas garšās – ‘char siu” ir tradicionāls ķīniešu virtuves ēdiens, kuru gatavo, grilējot cūkgaļu uzdurtu uz cepamiesmiem virs dzīvas uguns. Pirms cepšanas cūkgaļu iemarinē vismaz uz pāris stundām, vislabāk uz nakti ledusskapī. 

Šim ēdienam raksturīga sarkanīga krāsa, kurā iekrāsota cūkgaļa – dabīgā veidā to var iegūt, izmantojot sarkano pupiņu pastu, citkārt marinādei pievieno pārtikas krāsvielu. Es šo soli izlaidu. 

Ja seko veselīga dzīvesveida principiem, tad, izvēloties produktus gatavošanai savā virtuvē, noteikti pievērs uzmanību produktu sastāvam. Gatavojot Āzijas virtuves ēdienus, neiztikt bez sojas mērces. Sojas mērču ražotājs “Kikkoman” visiem, kas īpaši piedomā par savu veselību, ir radījis produktu, kura sastāvā ir par 43% mazāk sāls.

Tāpat kā visas “Kikkoman” mērces, arī šī ir dabiski raudzēta – īpaša fermentācijas procesa rezultātā tiek iegūta līdzīga garša un aromāts, kā tradicionālajai mērcei, tomēr sāls saturs ir ievērojami mazāks. Arī šī mērce ēdienam piešķirs tik patīkamo ‘umami’ garšu, tai nav pievienoti konservanti vai mākslīgas izcelsmes garšas pastiprinātāji. Veikalu plauktos pazemināta sāls satura sojas mērci atpazīsi pēc zaļajiem vāciņiem. 

Atgādinājums par pareizu sojas mērces uzglabāšanu – pēc iepakojuma atvēršanas sojas mērces pudele ir jāuzglabā ledusskapī! 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.

Izejvielas:

  • 2 cūkgaļas garās filejas (‘tenderloin’) 
  • pasniegšanai – vārīti rīsi un sojas mērcē sautēts pakčojs 

Marinādei:

  • 3 ēdamkarotes ‘Kikkoman’ sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu
  • 2 ēdamkarotes šķidra medus 
  • 3 ēdamkarotes rīsu vīna 
  • 4 ēdamkarotes ‘char siu’ mērces 
  • 2 ēdamkarotes ‘hoisin’ mērces
  • 2 ēdamkarotes ‘Kikkoman’ rīsu etiķa 
  • 4 daiviņas ķiploka, nomizotas un sakapātas 

Gatavošana:

  1. Cūkas filejas notīra no cīpslām, ja nepieciešams. Liek karstumizturīgā traukā. 
  2. Sagatavo marinādi, sajaucot visas sastāvdaļas. Pārsmērē no visām pusēm cūkgaļai, izmantojot pusi no marinādes. Traukam liek vāku vai pārklāj ar pārtikas plēvi un liek uz 2-8 stundām ledusskapī. 
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Gaļu liek cepties uz aptuveni 25-30 minūtēm jeb līdz iekšējā temperatūra sasniedz 68 grādus. Pa vidu cepšanās laikam gaļu pārsmērē ar atlikušo marinādi. 
  4. Izņem no krāsns un atstāt 15 minūtes ‘atpūsties’. Sagriež šķēlītēs un pasniedz ar rīsiem un sojas mērcē sautētu pakčoju. 

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni Tagged With: Bez laktozes, Char siu, Cūkgaļas fileja, Hoisin mērce, Kikkoman, Ķīniešu virtuve, Ķiploki, Medus, Pakčojs, Rīsu etiķis, Rīsu vīns, Sojas mērce

« Kraukšķīgi kalmāra gabaliņi
Grilētas garneles ar sojas mērci »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...