
Šoreiz gatavoju cūkgaļas fileju Āzijas garšās – ‘char siu” ir tradicionāls ķīniešu virtuves ēdiens, kuru gatavo, grilējot cūkgaļu uzdurtu uz cepamiesmiem virs dzīvas uguns. Pirms cepšanas cūkgaļu iemarinē vismaz uz pāris stundām, vislabāk uz nakti ledusskapī.
Šim ēdienam raksturīga sarkanīga krāsa, kurā iekrāsota cūkgaļa – dabīgā veidā to var iegūt, izmantojot sarkano pupiņu pastu, citkārt marinādei pievieno pārtikas krāsvielu. Es šo soli izlaidu.
Ja seko veselīga dzīvesveida principiem, tad, izvēloties produktus gatavošanai savā virtuvē, noteikti pievērs uzmanību produktu sastāvam. Gatavojot Āzijas virtuves ēdienus, neiztikt bez sojas mērces. Sojas mērču ražotājs “Kikkoman” visiem, kas īpaši piedomā par savu veselību, ir radījis produktu, kura sastāvā ir par 43% mazāk sāls.
Tāpat kā visas “Kikkoman” mērces, arī šī ir dabiski raudzēta – īpaša fermentācijas procesa rezultātā tiek iegūta līdzīga garša un aromāts, kā tradicionālajai mērcei, tomēr sāls saturs ir ievērojami mazāks. Arī šī mērce ēdienam piešķirs tik patīkamo ‘umami’ garšu, tai nav pievienoti konservanti vai mākslīgas izcelsmes garšas pastiprinātāji. Veikalu plauktos pazemināta sāls satura sojas mērci atpazīsi pēc zaļajiem vāciņiem.
Atgādinājums par pareizu sojas mērces uzglabāšanu – pēc iepakojuma atvēršanas sojas mērces pudele ir jāuzglabā ledusskapī!
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 2 cūkgaļas garās filejas (‘tenderloin’)
- pasniegšanai – vārīti rīsi un sojas mērcē sautēts pakčojs
Marinādei:
- 3 ēdamkarotes ‘Kikkoman’ sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu
- 2 ēdamkarotes šķidra medus
- 3 ēdamkarotes rīsu vīna
- 4 ēdamkarotes ‘char siu’ mērces
- 2 ēdamkarotes ‘hoisin’ mērces
- 2 ēdamkarotes ‘Kikkoman’ rīsu etiķa
- 4 daiviņas ķiploka, nomizotas un sakapātas
Gatavošana:
- Cūkas filejas notīra no cīpslām, ja nepieciešams. Liek karstumizturīgā traukā.
- Sagatavo marinādi, sajaucot visas sastāvdaļas. Pārsmērē no visām pusēm cūkgaļai, izmantojot pusi no marinādes. Traukam liek vāku vai pārklāj ar pārtikas plēvi un liek uz 2-8 stundām ledusskapī.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Gaļu liek cepties uz aptuveni 25-30 minūtēm jeb līdz iekšējā temperatūra sasniedz 68 grādus. Pa vidu cepšanās laikam gaļu pārsmērē ar atlikušo marinādi.
- Izņem no krāsns un atstāt 15 minūtes ‘atpūsties’. Sagriež šķēlītēs un pasniedz ar rīsiem un sojas mērcē sautētu pakčoju.

Atbildēt