Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Grilētas garneles ar sojas mērci

17 maija, 2023 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Garneles ir viens no vienkāršākajiem un gardākajiem ēdieniem, ko pagatavot uz grila. Garneļu cepšanas laiks ir salīdzinoši īss (svarīgi ir nepārcept!) un tās kopā ar viegliem salātiem ir īsta delikatese . Šoreiz izvēlējos pagatavot lielās Argentīnas garneles – vizuāli no citām atšķiras ar savu krāsu un lielāku izmēru: arī termiski neapstrādātas tās ir sārtā tonī. Šīm jūras veltēm ir izcila viegli saldena garša, jo tās ir augušas savvaļā dziļos okeāna ūdeņos un barojušās savā dabiskajā vidē. 

Garnelēm marinādi pagatavoju, izmantojot  “Kikkoman” sojas mērci ar citrusu ‘ponzu‘. Ar ko šī mērce atšķiras no parastās sojas mērces? ‘Ponzu’ ir viegla, gatavota no “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas mērces, citronu sulas un etiķa. Ponzu apvieno maigu etiķa un citronu skābumu ar kvalitatīvas sojas mērces sāļo garšu. Pievienojot to ēdieniem, uzreiz iegūstam patīkamu līdzsvaru starp sāļo un svaigi skābeno. 

‘Ponzu’ vēsturiski ir tradicionāla mērce Japānas virtuvē, tomēr savu nosaukumu tā ir aizguvusi no holandiešu valodas, kurā vārds “pons” nozīmēja “sprādziens”, šajā gadījumā – garšu sprādziens.

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.

Izejvielas:

  • 500 grami garneļu (es izmantoju lielās Argentīnas garneles)

Marinādei

  • 3 ēdamkarotes “Kikkoman” dabīgi raudzētas ‘ponzu’ citrusu sojas mērces 
  • 2 ēdamkarotes brūnais cukurs 
  • 1 ēdamkarote zivju mērces 
  • eļļa ar čili pārslām pēc garšas 

Pasniegšanai:

  • 100 grami japāņu majonēzes
  • 2 ēdamkarotes gaišās miso pastas 
  • 1 ēdamkarote saldās čili mērces 

Gatavošana:

  1. Garneles sagatavo grilēšanai – lielākas var pārgriezt gareniski uz pusēm. Mazākas grilē čaulās, noņemot galvas un iztīrot. 
  2. Pagatavo marinādi, mazā bļodiņā sajaucot visas marinādes izejvielas. Marinādi pārlej/pārsmērē pāri garnelēm. Ieliek uz pusstundu ledusskapī. 
  3. Grilē uz uzkarsēta grila, līdz garneles gatavas (grilēšanas ilgums atkarīgs no garneļu izmēra un veida). 
  4. Pasniegšanai pagatavo miso majonēzi, mazā bļodiņā sajaucot visas sastāvdaļas.

    Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Argentīnas garneles, BBQ, Brūnais cukurs, Eļļa ar čili pārslām, Garneles, Grila sezonai, Japāņu majonēze, Jūras veltes, Kikkoman, Majonēze, Miso pasta, Ponzu, Receptes grilēšanai, Saldā čili mērce, Sojas mērce, Zivju mērce

    « Cūkgaļas fileja ķīniešu gaumē
    Mēles salāti »

    Atbildēt Atcelt atbildi

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

    • Facebook
    • Instagram
    • Twitter

    Meklēt

    Twitter

    • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
    • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
    • @lindasvirtuve

    Birkas

    Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
    Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
    To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

    Copyright © 2023

     

    Loading Comments...