Garneles ir viens no vienkāršākajiem un gardākajiem ēdieniem, ko pagatavot uz grila. Garneļu cepšanas laiks ir salīdzinoši īss (svarīgi ir nepārcept!) un tās kopā ar viegliem salātiem ir īsta delikatese . Šoreiz izvēlējos pagatavot lielās Argentīnas garneles – vizuāli no citām atšķiras ar savu krāsu un lielāku izmēru: arī termiski neapstrādātas tās ir sārtā tonī. Šīm jūras veltēm ir izcila viegli saldena garša, jo tās ir augušas savvaļā dziļos okeāna ūdeņos un barojušās savā dabiskajā vidē.
Garnelēm marinādi pagatavoju, izmantojot “Kikkoman” sojas mērci ar citrusu ‘ponzu‘. Ar ko šī mērce atšķiras no parastās sojas mērces? ‘Ponzu’ ir viegla, gatavota no “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas mērces, citronu sulas un etiķa. Ponzu apvieno maigu etiķa un citronu skābumu ar kvalitatīvas sojas mērces sāļo garšu. Pievienojot to ēdieniem, uzreiz iegūstam patīkamu līdzsvaru starp sāļo un svaigi skābeno.
‘Ponzu’ vēsturiski ir tradicionāla mērce Japānas virtuvē, tomēr savu nosaukumu tā ir aizguvusi no holandiešu valodas, kurā vārds “pons” nozīmēja “sprādziens”, šajā gadījumā – garšu sprādziens.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 500 grami garneļu (es izmantoju lielās Argentīnas garneles)
Marinādei
- 3 ēdamkarotes “Kikkoman” dabīgi raudzētas ‘ponzu’ citrusu sojas mērces
- 2 ēdamkarotes brūnais cukurs
- 1 ēdamkarote zivju mērces
- eļļa ar čili pārslām pēc garšas
Pasniegšanai:
- 100 grami japāņu majonēzes
- 2 ēdamkarotes gaišās miso pastas
- 1 ēdamkarote saldās čili mērces
Gatavošana:
- Garneles sagatavo grilēšanai – lielākas var pārgriezt gareniski uz pusēm. Mazākas grilē čaulās, noņemot galvas un iztīrot.
- Pagatavo marinādi, mazā bļodiņā sajaucot visas marinādes izejvielas. Marinādi pārlej/pārsmērē pāri garnelēm. Ieliek uz pusstundu ledusskapī.
- Grilē uz uzkarsēta grila, līdz garneles gatavas (grilēšanas ilgums atkarīgs no garneļu izmēra un veida).
- Pasniegšanai pagatavo miso majonēzi, mazā bļodiņā sajaucot visas sastāvdaļas.
Atbildēt