Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Grilēta vista havajiešu gaumē

1 jūnija, 2023 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Kā dot grilā ceptai vistas gaļai izcilu garšu burtiski minūtes laikā? Grilēšanas sezonā (un ne tikai) manā “arsenālā” vienmēr ir terijaki mērces no “Kikkoman”. Šīm mērcēm pamatā ir dabīgi raudzēta sojas mērce un katrai no tā ir savas garšas un izmantošanas nianses. “Kikkoman” sojas mērce jau 300 gadus pēc oriģinālas receptes tiek raudzēta tikai no sojas pupiņām, kviešiem, ūdens un sāls.

Terijaki BBQ mērcei ar medu ir patīkama bieza konsistence – tā ir piemērota glazēšanai un pasniegšanai ar grilētu ēdienu. Arī tad, ja nav bijis laika iemarinēt gaļu, šī mērce var glābt situāciju – pārsmērējot jau izceptu gaļu ar terijaki mērci, gaļa ne vien izskatīsies kārdinoša, bet šī glazūra dos vajadzīgo garšu kombināciju – saldu, skābu, sāļu. 

BBQ mērce pēc garšas ir saldena, tādēļ arī ļoti garšo bērniem. Piemēram, sarkanās zivis mūsmājās pirms nonākšanas bērnu šķīvjos teju vienmēr nonāk ar glazētas ar terijaki mērci. BBQ mērce ir īpaša kombinācija no dabiski raudzētas augstas kvalitātes sojas mērces, medus, vīna, garšvielām un citām piedevām. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.

Izejvielas 5 porcijām:

  • 900 grami vistas fileju 
  • 150 grami “Kikkoman” terijaki BBQ mērces ar medu (sadalīta divos trauciņos)
  • 1 notīrīts ananass, sagriezts gabalos 
  • pasniegšanai – vārīti rīsi, zaļumi, sarkanais sīpols

Marinādei: 

  • 4 ēdamkarotes “Kikkoman” dabīgi raudzētas sojas mērces ar samazinātu sāls saturu 
  • 2 ēdamkarotes “Kikkoman” suši rīsu etiķa 

Gatavošana:

  1. Sajauc kopā mazā bļodiņā abas marinādes sastāvdaļas. Bļodā liek vistas filejas un pārlej ar marinādi. Liek ledusskapī vismaz uz divām stundām. 
  2. Uzkarsē grilu. Uz grila liek vistas filejas un ananasu gabalus. Cep, līdz gatavi (vistas iekšējā temperatūra sasniedz 73 grādus). Cepšanas vidū vistas filejas pārsmērē ar pusi no BBQ mērces daudzuma. Vistas fileju “atpūtina” 5-10 minūtes, pārsmērē ar atlikušo mērci. 
  3. Pasniedz, bļodā liekot vārītus rīsus, sagrieztu vistas fileju un ananasu. 

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Ananāsi, BBQ, Bez laktozes, Grila ēdieni, Grila sezonai, Havaju salu virtuve, Kikkoman, Laims, Rīsi, Sarkanvīns, Vistas fileja

« Mēles salāti
Pavlovas ar zemeņu mērci »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...