Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Saldo kartupeļu un puravu zupa

14 novembra, 2023 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Rudens ir īstais laiks, lai gatavotu sakņu zupas – tās gan sasilda, gan ļauj izbaudīt jaunas garšu kombinācijas. Šoreiz kā galvenos ēdiens “varoņus” izvēlējos saldo kartupeli un puravu – kopā ar dažiem Āzijas produktiem garša bija harmoniska un ar patīkamām umami notīm. 

Teju neaizstājama manā virtuvē ir sezama sēkliņu eļļa – tā austrumu ēdieniem piedod riekstainu un “dziļāku” garšu. Ja ikdienā gatavo wok ēdienus, salātus, rīsu un nūdeļu ēdienus, tavā arsenālā noteikti vajadzētu arī sezama eļļu. To var izmantot, arī marinējot gaļu un gatavojot “dip” mērces, dodot gan papildus garšas dimensiju, gan aromātu, kas nav sajaucams ar nevienu citu. 

Sezama sēklas tiek grauzdētas un presētas, lai iegūtu 100% tīru sezama eļļu, kas piešķir ēdienam burvīgu sezama sēklu garšu un smaržu. Eļļu pievieno ēdiena gatavošanas beigās.

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas zupai 6 porcijām: 

  • eļļa cepšanai
  • 2 lieli vai 3 vidēja izmēra puravi, sagriezti plānās ripiņās
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas vai 1 ēdamkarote ķiploku pulvera
  • 2 lieli vai 3 vidēja izmēra saldie kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
  • 2 ēdamkarotes dabiski raudzētas “Kikkoman” sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu 
  • 750 ml dārzeņu vai vistas buljona 
  • sāls pēc garšas 
  • 150 ml saldā krējuma
  •  pasniegšanai – kraukšķīgs tofu (recepte zemāk), sezama sēkliņas ar japāņu plūmju garšu

Izejvielas kraukšķīgam tofu:

  • 360 grami tofu 
  • eļļa cepšanai

Marinādei:

  • 3 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu 
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas vai 1 ēdamkarote ķiploku pulvera
  • 3 ēdamkarotes rīsu vīna ‘mirin’ vai 2 ēdamkarotes agaves vai kāda cita sīrupa vai medus 
  • 1.5 tējkarote “Kikkoman” sezama eļļas 
  • 1 ēdamkarote “Kikkoman” etiķa suši rīsiem (var aizstāt ar tējkaroti baltvīna etiķa)

Gatavošana: 

Zupas gatavošana: 

  1. Zupas katlā uzkarsē eļļu. Pievieno puravu un maisot apcep uz vidējas uguns aptuveni 5 minūtes. Pielej sojas mērci, samaisa. Pielej buljonu un pievieno saldos kartupeļus, uzvāra. Samazina uguni un liek virsu vāku. Uz vidēji zemas uguns vāra, līdz kartupeļi kļuvuši mīksti (aptuveni 10 minūtes). 
  2. Zupas masai pielej saldo krējumu. Sablenderē viendabīgā masā. Pievieno sāli pēc garšas, ja nepieciešams. Pasniedz kopā ar krauķšīgo tofu, pārkaisītu ar sezama sēkliņām. 

Tofu gatavošana: 

  1. Tofu izņem no iepakojuma un ietītu tīrā virtuves dvielī liek zem sloga (lai notecinātu lieko šķidrumu) vismaz uz pusstundu. Pēc tam tofu sagriež gabaliņos. Pagatavo marinādi, sajaucot visas sastāvdaļas mazā bļodiņā. Pusi marinādes pārlej tofu gabaliņiem un atstāt ievilkties (vismaz uz pusstundu). 
  2. Pannā uzkarsē eļļu un pievieno tofu gabaliņus ar marinādi. Cep uz vidējas uguns, pa laikam apgrozot tā, lai tofu vienmērīgi apceptos no visām pusēm. Beigās pārlej ar otru pusi marinādes. Noņem no uguns. 
  3. Tofu pasniedz kopā ar zupu vai citiem ēdieniem (var izmantot dažādos veidos – pievienot dārzeņu ēdieniem, vrapos, salātiem, wok stila ēdieniem). 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Dārzeņu ēdieni, Zupas Tagged With: Buljons, Kikkoman, Ķiploki, Krēmzupa, Mirins, Puravs, Rīsu etiķis, Saldais kartupelis, Saldais krējums, Sezama eļļa, Sezama sēkliņas, Sojas mērce, Tofu

« Cepta ķirbja šķēles japāņu gaumē
Vista kokosa un zemesriekstu mērcē (bez glutēna) »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Sezama sēkliņas Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...