Tavā ledusskapī noteikti ir dārzeņu atvilktne. Un tajā dzīvo tik daudz nākotnes maltīšu un veselīgo vitamīnu! Šoreiz gribu parunāt par dārzeņiem mūsu virtuvēs tieši no bezatkritumu dzīvesvieda jeb “zero waste” aspekta. Pastāsīšu par savu pieredzi, kā saimniekot tā, lai tikai maza daļa no dārzeņiem nonāktu atkritumos, bet vislabāk – kompostā. 📌 Ja vēlies spert soli…
MANA PIEREDZE: KĀ PAREIZI VEIDOT KOMPOSTU?
Kādēļ es veidoju kompostu un kādi ieguvumi no šī procesa? Uz privātmāju pārcēlos dzīvot pirms 4 gadiem un tas sakrita ar laiku, kad arvien vairāk sāku piedomāt par ikdienas ieradumiem “zaļas dzīvošanas” virzienā. Viens no pirmajiem dārza darbiem bija komposta vietas izveide. Ne brīdi neesmu šo lēmumu nožēlojusi. Kāpēc? Komposta veidošana ir dabisks veids, kā…
Māra Jansona pavārgrāmatas “Pļava” atvēršanas svētki
Skaistajā un nedaudz maģiskajā Pirmsjāņu laikā vēsturiskās Ungurmuižas parkā piedalījos burvīgā pasākumā – restorāna “Kest” šefpavāra Māra Jansona pavārgrāmatas “Pļava” atvēršanas svētkos, baudot Latvijas dabu un Māra gatavotos un Latvijas pļavu iedvesmotos ēdienus. Māris kopā ar Vides risinājumu institūtu un Latvijas Dabas fondu radījis dabiskajai pļavai veltītu recepšu grāmatu “Pļava”, kurā neparastās receptēs apvienojas pavārmākslas…
Nebeidzamais pavasaris: ciemos mikrosalātu audzētavā “Greenery”
Pašā ziemas viducī mēs bieži vien, pat neapzināti, lūkojamies enerģijas un gaismas virzienā. Jo paši savas un savējo veselības nozīmi bieži vien visskaudrāk apzināmies laikā, kad visapkārt plosās vīrusi un pašaizsardzības mehānismi liek meklēt dabiskus līdzekļus cīņā ar negantajiem baciļiem. Pirms došanās uz aptieku es vienmēr iesaku sākt ar ēdienkarti! Jo dabas māte mums piedāvā…
Bioloģiskā pārtika: kāpēc iegādāties un iekļaut ēdienkartē?
Pēdējos gados bioloģiskā pārtika ir sākusi savu uzvaras gājienu gan veikalu plauktos, gan mūsu virtuvēs. Kāpēc izvēlēties produktus, kuri ir bioloģiski sertificēti, kādi no tā ir ieguvumi mūsu veselībai un apkārtējai videi?, par to šajā rakstā. Sadarbībā ar “Just Nature” bio līniju runāsim arī par to, kāpēc tieši graudaugi, manuprāt, būtu jālieto bioloģiski audzēti. Kā…