Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Spageti un gaļas bumbas ar siera pildījumu

January 30, 2011 Leave a Comment

Man vislielākā iedvesma gatavot ēdienu ir tieši brīvdienās. Gan tāpēc, ka tad galva ir brīvāka, gan tīri dēļ praktiskiem iemesliem – vairāk brīva laika! Ja arī jums ir brīva kāda stunda un gribas pagatavot ‘kārtīgu ēdienu’, kas sildīs puncīti ziemas aukstumā, tad kāpēc gan lai tas nebūtu šis? :) Spageti un gaļas bumbas ar siera (es ņēmu mocarellu) pildījumu. Izejvielas vienkāršas (lai arī sākumā liekas, ka saraksts ir garš, tomēr gatavojot viss it kā ‘sakrīt’ savās vietās), bet vajadzīgs laiks, lai nonāktu pie lieliskā gala rezultāta!

Izejvielas (6 pers.):

Gaļas bumbām:

  • 450 g maltās gaļas
  • 200 g žāvētas pusmīkstās desas (vislabāk, ja desa ir pikantāka), sasmalcināta sīkos gabaliņos (vislabāk sablendēta maltās gaļas konsistencē)
  • 60 g rīvmaizes
  • 2 olas
  • 200 g siers
  • 1 daiviņa ķiploka, smalki sasmalcināta
  • puse sīpola, smalki sasmalcināta
  • 200 g siera, sagriezti 1 cm kvadrātiņos

Mērcei:

  • 2 x 400 ml konservētu tomātu
  • 250 g sēnes (es izmantoju šampinjonus)
  • 1 sīpols, sagriezts gabaliņos
  • 1 paprika (vislabāk zaļā)
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 2 tējk. itāļu sausās garšvielas (sastāvā – raudene, baziliks, majorāns, timiāns, rozmarīns un salvija) vai svaigs baziliks un pētersīļi
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 2  tējk. cukura

Plus:

0.5 kg spageti

Gatavošana:

  1. Mērces gatavošana – uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, sēnes un papriku. Cep, līdz sēnes un sīpoli ir zeltaini brūni. Pievieno sakapātās ķiploka daiviņas. Pasautē 2 minūtes. Noslēgumā pievieno konservētos tomātus. Pievieno itāļu garšvielu vai svaigos garšaugus. Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus. Sagaida pirmo burbuli un uz lēnas uguns, pa laikam apmaisot, reducē (ūdenim iztvaikojot, mērce kļūs biezāka).
  2. Bumbu pagatavošana – visas gaļas bumbu sastāvdaļas, izņemot sieru, sajauc lielā bļodā ar rokām vai ar mikseri, līdz veidojas viendabīga masa. Ar rokām veido bumbiņas, vidū tajās iespiežot siera gabaliņu tā, lai to no visām pusēm pilnībā nosegtu gaļas masa. Sagatavotās bumbiņas cep sakarsētā eļļā uz vidējas uguns. Bumbiņas cepšanas laikā regulāri ‘jāparullē’, lai tās nezaudētu savu apaļo formu. Cep, līdz bumbiņas kļūst brūnas (līdzīgi kotletēm).  Neuztraucieties, ja cepšanas gaitā no bumbiņām nedaudz iztek siers, tas mērces garšu padarīs vēl labāku! :P
  3. Kopā salikšana – uzvāra spageti, sekojot norādījumiem uz iepakojuma (es izmantoju pilngraudu spageti). Gaļas bumbas iemaisa tomātu mērcē. Ja nepieciešams, uzsilda. Pārber ar svaigiem garšaugiem. Pasniedz.


Iedvesma: Babble

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Bērniem, Lunchbox, Siers, Timiāns

« Laša fileja parmezāna kažokā
Kabaču un šokolādes kūka »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Vēlies biezpiena šokolādes sieriņus pagatavots mājās pats? Tas ir vienkāršāk nekā tu domā! Jauna recepte blogā: https://t.co/GEDdJPv9sU March 8, 2018 11:05
  • Aktuāla gavēņa laika recepte, ja esi atteicies no olām, cukura un piena produktiem - auzu pārslu un kokosriekstu ce… https://t.co/gex5M9GHzb February 28, 2018 10:28
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Konservēti tomāti Koriandrs Kūka Lunchbox Mafini Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in