Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Zupa ar gaļas bumbiņām un makaroniem

February 27, 2017 Leave a Comment

Šī zupa noteikti ir nedēļas nogales zupa, kad ir nedaudz laika “paķimerēties” virtuvē. Ideāli piemērota bērniem, kurus biedē ēdienā redzami dārzeņi, jo zupas pamats ir sablenderēts un ir redzami tikai mazie makaroni un gaļas bumbiņas. Ļoti sātīgi!

Izejvielas:

  • eļļa cepšanai
  • 2 vidēja izmēra sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 3 selerijas kāti, nomazgāti un sagriezti gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 3 bundžas (400 ml) ar konservētiem tomātiem
  • 1 litrs buljona
  • 250 grami mazo makaronu
  • 1-2 ēdamkarotes cukura
  • sāls
  • ja vēlas – pāris šļukas Vusteras (Worchestire) mērces
  • zaļumi pasniegšanai

Gaļas bumbiņām:

  • 600 grami maltas gaļas (es izmantoju cūkgaļu, bet derēs arī liellops vai puse uz pusi)
  • 2 lielās lauku olas
  • garšvielas – es liku vienu tējkaroti žāvētas raudenes un 1 tējkaroti žāvētas salvijas
  • šķipsna sāls
  • 3 karotes rīvmaizes vai 2 pienā izmērcētas baltmaizes šķēles

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā zupas katlā apcep sīpolus un selerijas, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un maisot cep vēl minūti. Tad pievieno tomātus un buljonu, kā arī cukuru, Vusteras mērci un sāli pēc garšas. Sagaida pirmo burbuli, nogriež uguni un zupu turpina vārīt aptuveni 20 minūtes.
  2. Kamēr zupa vārās, pagatavo gaļas bumbiņas, visas to sastāvdaļas samīcot viendabīgā masā. Ar rokām veido mazas, kumosa lieluma bumbiņas. Cep vai uz uz pannas uzkarsētā eļļā. Vai liek uz cepeškrāsns pannas un cep 200 grādos uzkarsētā krāsnī, līdz bumbiņas gatavas (cepšanas laiks atkarīgs no gaļas veida un bumbiņu lieluma), šādi tiek samazināts patērētās eļļas daudzums.
  3. Uzvāra makaronus saskaņā ar norādēm uz paciņas, nokāš.
  4. Zupu sablenderē vai nu viendabīgā masā vai atstāj nelielu “struktūru”. Blendēšanai var izmantot gan rokas blenderi, gan, manuprāt, ērtāku variantu ar blendera krūzi (es izmantoju “Electrolux” 900 W blenderi). Zupai jābūt vidēja biezuma, ja tā šķiet par biezu, pievieno nedaudz ūdens, attiecīgi papildina ar sāli, ja nepieciešams.
  5. Zupā iemaisa makaronus un gaļas bumbiņas, pasniedz siltu, pārbērtu ar zaļumiem.

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni, Pastas un rīsu ēdieni, Zupas Tagged With: Buljons, Cukurs, Gaļas bumbiņas, Ķiploki, Konservēti tomāti, Lauku olas, Makaroni, Malta cūkgaļa, Malta gaļa, Raudene, Rīvmaize, Salvija, Selerija, Sīpoli, Vusteras mērce

« Pīles karijs ar sēnēm
Ātrā marokāņu gaļas zupa ‘harira’ »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Vēlies biezpiena šokolādes sieriņus pagatavots mājās pats? Tas ir vienkāršāk nekā tu domā! Jauna recepte blogā: https://t.co/GEDdJPv9sU March 8, 2018 11:05
  • Aktuāla gavēņa laika recepte, ja esi atteicies no olām, cukura un piena produktiem - auzu pārslu un kokosriekstu ce… https://t.co/gex5M9GHzb February 28, 2018 10:28
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Konservēti tomāti Koriandrs Kūka Lunchbox Mafini Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in