Mani šīsvasaras mīļākie salāti. Tie ir super veselīgi un satur ļoti maz ogļhidrātu. Kinoa labo ietekmi uz Tavu veselību ļoti labi apraksta “Četras Sezonas” – lasīt šeit. Kopš atklāju kvinoja, to esmu izmantojusi 100 dažādos veidos – pat likusi rīsu vietā kāpostu tīteņos!
Plus – necepts cukīni garšo patiešām LABI. Vēl viens atklājums.
Ja vēlies, gatavo veģetāro salātu versiju bez vistas. Labu apetīti!
Izejvielas:
- 150g kvinoja
- 1 cukīni
- 1 tējk. sarkanvīna etiķa
- nedaudz olīveļļas
- daži sīpolloki
- 1 liels vai 2 mazāki tomāti
- 100g fetas siers, sadrupināts
- 200 g vistas filejas
Gatavošana:
- Uzvāra kvinoju, sekojot norādījumiem uz iepakojuma. Pēc vārīšanas to noskalo zem tekoša auksta ūdens un notecina lieko šķidrumu.
- Vistas fileju sagriež gabaliņos un apcep uzkarsētā eļļā. Sāls pēc garšas.
- Sagatavo cukīni – nogriež tiem gaļus un pašus sagriež plānās sloksnītēs ar kartupeļu mizojamo.
- Mērci pagatavo, sajaucot kopā sarkanvīna etiķi un olīveļļu, pievieno sāli pēc garšas.
- Visas izejvielas liek salātu traukā, pārlej ar mērci un ar salātu karoti visu uzmanīgi izmaisa.
Iedvesma: BBC Good Food
Zane says
Kur var atrast Kinoa? un vai cena visur vienāda?
Linda says
Parasti ir tajos veikalu plauktos, kur atrodas rīsi, grūbas, kuskuss….. Cenas, domāju, var atšķirties, jo esmu redzējusi gan bio kinoa, gan parasto.
Ieva says
Latviski to ierasts saukt par kvinoju – tas atvieglos tās meklēšanu veikalā vai receptes internetā.
Linda says
Paldies, Ieva, par ieteikumu! Es šo latviskojumu ‘aizņēmos’ no ČetrāmSezonām, bet tagad, pārbaudot caur googli, izskatās, ka tiešām latviskojumos dominē ‘kvinoja!
Rūta says
Pirmo reizi gatavoju kaut ko ar kvinoju. Sākumā neticēju, ka sanāks kas ēdams, bet rezultāts bija pārsteidzoši gards. Paldies par recepti.
Linda Tellgrena says
Rūta, forši, kvinoja ir interesants produkts ar dažādu pielietojumu!