Ja lasāt Lindas Virtuvi, tad zināt, ka mana pēdējā laika aizraušanās ir Indijas virtuve. Rudens un ziema ir arī vislabākais laiks sautējumu gatavošanai. Abi šie faktori apvienojās arī manā pagājušās svētdienas ēdienā – jēra karijā ar spinātiem. Spinātus var ņemt arī saldētus, es izmantoju šoreiz svaigus. Jēra gaļa bija ribiņas ar cauraugušu gaļiņu apkārt.
Izejvielas:
- pāris cm liels ingvera saknes gabaliņš
- 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
- 2 sīpoli, sagriezti gabaliņos
- eļļa cepšanai
- 1 tējk. romiešu ķimeņu (cumin)
- 1 tējk.malta koriandra
- 1 tējk. kurkumas
- 0.5 tējk. čili pulvera
- 800 g jēra ribiņu
- 2 x 400 ml konservētu tomātu
- 1 tējk. tomātu koncentrāta
- 100 g svaigu spinātu
Gatavošana:
- Blenderī liek ingveru, ķiploku un sīpolus, sablendē viendabīgā masā. Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un pievieno sīpolu un ķiploku masu, sāli un maisot cep 3 minūtes. Pievieno visas garšvielas un atkal nedaudz pacep.
- Katlā uzkarsētā eļļā apcep jēra ribiņas – apmēram minūti no abām pusēm tā, lai gaļiņa nedaudz no ārpuses karamelizētos. Tad pievieno pannas saturu ar sīpolu un garšvielām. Beigās pieliek tomātus, tomātu koncentrātu, atkal samaisa. Liek vāku virsū un sautē uz zemas uguns apmēram stundu. Desmit minūtes pirms sautēšanas beigām pievieno spinātus.
- Pasniedz ar rīsiem vai naan.
Iedvesma: BBC Good Food
Ieva says
Sveika, kas ir tomatu koncentrats?
Linda Tellgrena says
Tomātu pasta :)