Svaigo kāpostu zupa man asociējas ar bērnību un gājieniem uz Vidzemes tirgu. Tur varēja un var nopirkt tik svaigus un tikko no lauka nākušus dārzeņus! Zupā netiek izmantotas sarežģītas tehnikas vai izejvielas – viss ir vienkārši un tieši tāpēc tik gardi. Man šī zupa ir īpaši mīļa, jo kāposti ir manu dārzeņu favorītu sarakstā.
Izejvielas:
- 700 g jaunlopa (ja nav – liellopa) gaļa ar kauliņu
- 3 l ūdens
- 5 smaržīgie pipari
- pāris lauru lapas
- 0.5 tējk.cukura
- sāls pēc garšas
- 4 nelieli jaunie burkāniņi, sagriezti ripiņās
- 5 vidēji jaunie kartupeļi, sagriezti gabaliņos
- puse vidēji lielas jaunās kāpostgaviņas, sagriezta sloksnītēs
- puse sīpola, sagriezts mazos gabaliņos
- 3 ķiploka daiviņas, sakapātas
- dilles un skābais krējums pasniegšanai
Gatavošana:
- Katlā ar ūdeni liek nomazgātu gaļu. Uzvāra un noņem putas. Pieliek smaržīgos piparus, lauru lapas, cukuru un sāli. Gaļu vāra 40 minūtes vai līdz tā viegli atdalāma no kaula.
- Pievieno burkānus, pavāra 5 minūtes, tad liek klāt kartupeļus un kāpostu. Beigās pievieno sīpolu un ķiploku.
- Kopā visu vāra, kamēr dārzeņi mīksti (apmēram 10 minūtes). Izņem piparus un lauru lapas, kā arī gaļu. To noņem no kaula, sagriež mazos gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
- Pasniedz ar skābo krējumu un pārkaisītu ar dillēm.
Ilze says
Paldies, bija labi. :-)
Olga says
what is cukura
Linda Tellgrena says
Sugar :)
Seedit says
Tikko savāriju. Burvīgi.