Lai arī skats pa logu saka pavisam ko citu, lēnām mūsu apziņā un, cerams, arī uz šķīvja sāk parādīties šis tas pavasarīgs! Ja parādīšanās nenotiek tik ātri kā to gribētos, procesu noteikti var pasteidzināt! Mans konkrētais piedāvājums – pavasara dārzeņu zupa, kurai pievienots pašu gatavots pesto (recepte – šeit; ciedru riekstus izmaksu samazināšanai aizstāju ar mandeļu miltiem).
Daži no izmantotajiem dārzeņiem ir joprojām no iepriekšējās sezonas – bet ko lai dara, ja jaunā raža parādās pakāpeniski… Vasarā pesto zupu esmu gatavojusi ar visu, kas atrodams pašu dārzā – derēs zirņi, pupiņas, sakņaugi, zaļumi utt. Sātīgumam var pievienot pāris kartupeļus. Zupa labi garšos veģetāriešiem un cilvēkiem ar alerģijām – tajā nav ne laktozi, ne glutēnu saturošu produktu.
Izejvielas (4 pers):
- 1.5-2 l ūdens
- 2 vidēja izmēra burkāni, sagriezti mazos kubiņos
- puse purava kāta, sagriezts plānās ripiņās
- 2 saujas zaļo zirnīšu (es izmantoju saldētus)
- 2 mazi vai 1 paliels cukīni, sagriezts mazos kubiņos
- sāls pēc garšas
- 100 g pesto
- 150 g redīsi, sagriezti plānās šķēlītēs
- pasniegšanai – tosterī apgrauzdētas maizes šķēles, kas ierīvētas ar uz pusēm pārgrieztu ķiploka daiviņu;
- pārkaisīšanai – svaigie dīgsti vai citi zaļumi
Gatavošana:
- Katlā uzvāra ūdeni. Pievieno burkānus, pavāra 5 minūtes. Pievieno puravu un zaļos zirnīšus, vāra vēl 3 minūtes. Tad liek klāt cukīni gabaliņus un vāra vēl 1 minūti (tad cukīni vēl būs stingri un nezaudēs savus vitamīnus). Beigās pievieno sāli pēc garšas.
- Zupu lej bļodiņās, katrai no tām pievienojot karoti pesto un redīsu šķēlītes. Visu samaisa. Pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz.
Atbildēt