Salāti, kas noteikti ies pie sirds tiem, kam tuvas Āzijas garšas – čili, ķiploks un sezams. Pārējās izejvielas mūsu platuma grādiem diezgan parastas un nav tālu jāmeklē. Ideāli vieglie salāti pusdienām, ja ir saglabājusies vistas gaļa no vistas cepeša, atliek to vien uzsildīt.
Sastāvdaļas (2 personām):
- 1 vistas paliela fileja vai 300 g vistas cepeša gaļas
- eļļa cepšanai
- 2 ēdamk. saldā čili mērce
- 1 ēdamk. sojas mērces
- puse garā gurķa, nomizots
- 1 paprika
- 1 avokado
- puse salātātgalviņas
- nedaudz svaigs koriandrs (es ņēmu saldētu)
- 1 ēdamk. rīsu etiķis (derēs arī baltvīna etiķis)
- 1 ķiploka daiviņa
- sezama sēkliņas pārbēršanai
Gatavošana:
- Ja ņem svaigu vistas fileju, to sagriež kumosa lieluma gabaliņos un uzkarsētā eļļā uz pannas apcep. Ja izmanto jau ceptu vistu, vistas gabaliņus uz pannas uzkarsētā eļļā uzsilda. Cepšanas beigās pievieno čili mērci un sojas mērci, maisot pacep vēl 1 minūti.
- Gabaliņos sagriež papriku, avokado, gurķi un salātgalviņu. Sajauc kopā bļodā ar rīsu etiķi un ķiploku, kas izspiests caur ķiplokspiedi.
- Kārto uz šķīvja, apakšā liekot dārzeņus un pa virsu – vistu. Pārber ar sezama sēkliņām, pasniedz kamēr vista vēl ir silta.
Ilze says
Avakado? Vai tas jāliek visur
Linda says
Katru salātu sastāvdaļas ir brīvi variējamas pēc ēdāju gaumes – ja negaršo avokado, var likt citus dārzeņus, lapas, dīgstus utt. Varianti ir bezgalīgi! Man pašai avokado ļoti iet pie sirds – dēļ garšas un ‘veselīgajiem taukiem’.
Ilze says
Sveika!
Paldies par garšīgajām recptēm.
Jautājums – kādu saldo čili mērci iesaki? Pilns plaukts un
garšas katrai savādākas :)
Linda Tellgrena says
Izmantoju “Santa Maria” parasti.