Aukstā biežu zupa neprasa komentārus. Vismaz ne Latvijā. To gatavo un mīl visi – mazi, lieli, veģetārieši un gaļēdāji. Arī cilvēki, kas nemīl zupas :) Šoreiz piedāvāju savu recepti aukstajai biešu zupai!
Versija bez laktozes – kefīra vietā zupu gatavojam ūdenī, tam pievienojot nedaudz etiķa un cukura. Pasniedzot pievieno karoti Indijas riekstu krēma (recepte ŠEIT). Ja vēlas gaļu, tad zupai pieliek 200 gramus kubiņos sagrieztu labas kvalitātes doktordesu (es izmantoju Ādažu Desu Darbnīcas desas, kas nopērkamas Centrāltirgū un RIMI veikalos “Klēts”).
Izejvielas:
- 500 g marinētas bietes
- 1l kefīrs 2%
- 400 g gurķu
- 100 g sarkano redīsu
- 2 olas, vārītas
- zaļie lociņi, dilles
- sāls
- melnie pipari, malti
Gatavošana:
- Nomizo gurķus un sagriež mazos gabaliņos. Redīsus sagriež plānās ripiņās. Uzvāra olas, kamēr cietas, tad nomizo čaumalu un sakapā gabaliņos (var sarīvēt uz rupjās rīves).
- Sasmalcina lociņus un dilles.
- Lielā bļodā lej kefīru un pievieno marinētās bietes, kā arī visas sagatavotās izejvielas (skat.1.punktu). Kārtīgi izmaisa. Pārber ar zaļumiem. Beigās pievieno sāli un piparus pēc garšas.
camparixx says
Pamēģiniet tuč tuč sinepes.