Ja esat nonākuši līdz lēmumam pagatavot piparkūkas pašu spēkiem, tad silti iesaku izmantot nevis veikalā iegādātu gatavo garšvielu maisījumu, bet pagatavot to pašiem. Šādas piparkūkas sanāks daudz aromātiskākas! Šo maisījuma recepti atradu Sandras Kalnietes grāmatā “Prjaņiks. Debesmannā. Tiramisū.“, to nedaudz pielāgojot pēc savas gaumes (piemēram, nepievienoju melnos piparus, anīsa pulveri un ievērojami samazināju kanēļa daudzumu).
Izejvielas:
- 10 grami malta kanēļa
- 12 grami maltu krustnagliņu
- 12 g maltu smaržīgo piparu
- 4 grami malta koriandra
- 12 grami malta muskatrieksta
- 4 grami malta kardamona
- 8 grami malta ingvera
Pagatavošana:
Beru visas sastāvdaļas burciņā, skrūvēju virsū vāku un kārtīgi sakratu.
Linda says
Tev arī anīss negaršo? Tas noteikti ir ļoti individuāli, bet cilvēki bieži jauc fenheļa sēklas, badiānu, anīsu un lakricu kopā. Es noteikti neesmu sajūsmā par anīsu, bet cepumos tas ir “secret ingredient”. Tiešām maza šķipsna uzlabo garšu, galvenais – nepārdozēt.
Linda Tellgrena says
Man anīss ne visai, bet ja būtu bijis mājās maltā formā, būtu pielikusi! Es lieku, kur jāliek, bet galvenais, lai harminija ar visu pārējo un lai anīsa garša nav dominējošā.