Jaunais Gads daudziem noteikti sācies veselīgu apņemšanos atmosfērā, t.sk. ēšanas jomā. Vislabākais draugs šādos gadījumos ir salāti. Man pašai ziemas mēnešos dažkārt šķiet grūti pagatavot svaigus un gardus salātus, bet tādēļ tas ir vēl jo lielāks gandarījums, kad sanāk un izdodas! Šajos vistas un rīsu salātos ir gana daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu, turklāt vēl viens liels pluss – tos ir viegli paņemt līdzi, jo arī pēc mērces pievienošanas to “nesulojas” un saglabā savu izskatu.
Veģetārajai un vegānajai salātu versijai vienkārši nepievieno vistas gaļu.
Izejvielas (3-4 personām):
- 150 grami balto rīsu, sajaukti kopā ar mežonīgajiem jeb wild rīsiem (es izmantoju “Tildas” basmati un mežonīgo rīsu maisījumu) – var aizstāt ar brūnajiem rīsiem
- 1 liela vai 2 mazākas vistas filejas
- eļļa cepšanai
- 1 tējk. saldās paprikas pulvera
- 1 tējk. čili garšvielas (Santa Maria čili pulveris – tas, kurš nav pikants)
- 1 bunža konservētu pupiņu vai mērcētas un vārītas 2 saujas sarkano pupiņu
- 250 grami ķirštomātiņu
- 1 dzeltenā paprika
- daži zariņi pētersīļu
- 3 ēdamk. olīveļļas
- 2 ēdamk. baltvīna etiķa
- 1 tējk. maltu romiešu ķimeņu (cumin)
- sāls un pipari pēc garšas
Gatavošana:
- Rīsus noskalo un liek vārīties aukstā sālsūdenī. Atdzesē.
- Vistas fileju sagriež kumosa lieluma gabaliņos un cep uzkarsētā eļļā, pievienojot paprikas pulveri un čili pulveri. Atdzesē.
- Ķirštomātiņus sagriež uz pusēm, papriku sagriež gabaliņos. Pagatavo mērci, kopā sajaucot olīveļļu, baltvīna etiķi un romiešu ķimenes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Lielākā bļodā gatavo salātus, kopā sajaucot rīsus, vistu, tomātus, papriku, pupiņas un mērci. Pievieno sakapātus pētersīļus. Samaisa un pasniedz.
ilze says
Vēlos pateikties par šo recepti! Pagatavoju ,ļoti garšīgi, visi viesi ēda un slavēja☺
Linda Tellgrena says
Ilze, paldies par atsauksmi! Prieks, ka izdevās garda ciemošanās!
Aina Nemiro says
Ļoti garšo šie salāti. Jau atkal atgriežos pie šīs receptes! ;) Paldies!
Linda Tellgrena says
👍🏻 man prieks par to!