Šīs pankūkas viennozīmīgi ir eksotisku garšu un patīkama salduma cienītājiem. Citronu sīrups padara pankūkas īpaši aromātiskas, bet banāni piešķir krēmīgumu. Ja sīrupu gatavot neizvēlas, tad pankūkām pievieno vairāk medus vai agaves sīrupa. Citronu var aizstāt ar bio apelsīnu vai laimu.
Izejvielas (3-4 personām):
- 100 g kokosriekstu skaidiņu
- 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
- 1 ēdamk. cepamā pulvera
- 2 olas, viegli sakultas
- 400 ml kokosriekstu piena istabas temperatūrā
- 2 ēdamk. šķidra medus vai agaves sīrupa
Sīrupam ar banāniem:
- 150 g cukura
- sula un miziņa no 1 bioloģiskā citrona
- 1 liels vai 2 mazāki banāni, nomizoti un sagriezti šķēlītēs
Gatavošana:
- Blenderī kopā liek kokosriekstu skaidiņas, miltus un cepamo pulveri. Sablenderē, līdz kokosriekstu skaidiņas pārvēršas pulverī.
- Miltu masai pievieno olas, kokosriekstu pienu, medu vai agaves sīrupu. Masa, kamēr iegūta viendabīga mīkla. Pārklāj un noliek malā uz 15 minūtēm.
- Kamēr mīkla briest, pagatavo citronu sīrupu – mazā katliņā ber cukuru, kam pievieno citrona sulu un miziņu. Lēnām uzvāra un samazina uguni uz zemu – turpina vārīt, ik pa laikam apmaisot, kamēr sīrupa apjoms ir samazinājies uz pusi. Pievieno banāna ripiņas, izmaisa, turpina vārīt vēl 1 minūti, tad nogriež uguni.
- Uz pannas uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti liek mīklu. Cep 2-3 minūtes no katras puses, kamēr pankūku maliņas kļūst zeltaini brūnas. Pirms pasniegšanas pārlej ar citronu sīrupā karamelizētajiem banāniem.
juris says
izskatās baigā ķēpa
Agija says
Izskatās ļoti garšīgi. Es tikai gribēju pārliecināties – vai tiešām ēdamkarote cepamā pulvera, nevis tējkarote?
Paldies.
Linda Tellgrena says
Jā, šoreiz ēdamkarote, jo kokosriekstu miltus ir ļoti grūti “pacelt”! Ja nepatīk cepamais pulveris, es neriskētu samazināt daudzumu vairāk par 1/4 daļu no daudzuma.
Violeta says
VAi kokosriekstu skaidiņu vietā var likt kokosriekstu miltus? :)
Linda Tellgrena says
Jā, droši!