Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kokosriekstu pankūkas ar citronu sīrupā karamelizētiem banāniem

February 28, 2015 5 Comments

Recepte tapusi sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieku"

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Šīs pankūkas viennozīmīgi ir eksotisku garšu un patīkama salduma cienītājiem. Citronu sīrups padara pankūkas īpaši aromātiskas, bet banāni piešķir krēmīgumu. Ja sīrupu gatavot neizvēlas, tad pankūkām pievieno vairāk medus vai agaves sīrupa. Citronu var aizstāt ar bio apelsīnu vai laimu.

Izejvielas (3-4 personām):

  • 100 g kokosriekstu skaidiņu
  • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 1 ēdamk. cepamā pulvera
  • 2 olas, viegli sakultas
  • 400 ml kokosriekstu piena istabas temperatūrā
  • 2 ēdamk. šķidra medus vai agaves sīrupa

Sīrupam ar banāniem:

  • 150 g cukura
  • sula un miziņa no 1 bioloģiskā citrona
  • 1 liels vai 2 mazāki banāni, nomizoti un sagriezti šķēlītēs

Gatavošana:

  1. Blenderī kopā liek kokosriekstu skaidiņas, miltus un cepamo pulveri. Sablenderē, līdz kokosriekstu skaidiņas pārvēršas pulverī.
  2. Miltu masai pievieno olas, kokosriekstu pienu, medu vai agaves sīrupu. Masa, kamēr iegūta viendabīga mīkla. Pārklāj un noliek malā uz 15 minūtēm.
  3. Kamēr mīkla briest, pagatavo citronu sīrupu – mazā katliņā ber cukuru, kam pievieno citrona sulu un miziņu. Lēnām uzvāra un samazina uguni uz zemu – turpina vārīt, ik pa laikam apmaisot, kamēr sīrupa apjoms ir samazinājies uz pusi. Pievieno banāna ripiņas, izmaisa, turpina vārīt vēl 1 minūti, tad nogriež uguni.
  4. Uz pannas uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti liek mīklu. Cep 2-3 minūtes no katras puses, kamēr pankūku maliņas kļūst zeltaini brūnas. Pirms pasniegšanas pārlej ar citronu sīrupā karamelizētajiem banāniem.

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Agaves sīrups, Banāni, Bez govs piena produktiem, Bez laktozes, Citrona miziņa, Citrona sula, Citroni, Kokosriekstu piens, Kokosriekstu skaidiņas, Medus, Pankūkas

« Zivs fileja filo mīklas sainīšos
Veselīgā banānmaize »

Comments

  1. juris says

    March 2, 2015 at 10:51

    izskatās baigā ķēpa

    Reply
  2. Agija says

    March 6, 2015 at 21:36

    Izskatās ļoti garšīgi. Es tikai gribēju pārliecināties – vai tiešām ēdamkarote cepamā pulvera, nevis tējkarote?
    Paldies.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      March 6, 2015 at 23:07

      Jā, šoreiz ēdamkarote, jo kokosriekstu miltus ir ļoti grūti “pacelt”! Ja nepatīk cepamais pulveris, es neriskētu samazināt daudzumu vairāk par 1/4 daļu no daudzuma.

      Reply
  3. Violeta says

    June 25, 2015 at 19:47

    VAi kokosriekstu skaidiņu vietā var likt kokosriekstu miltus? :)

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      June 25, 2015 at 20:20

      Jā, droši!

      Reply

Leave a Reply to juris Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND