Kulinārā pasaule attīstās un gardēžus pārsteigt ir atvien grūtāk. Bet ja pats esi saldummīlis vai gaidi ciemiņus, kas spēj novērtēt pašgatavotus kārumus, šī ir īstā recepte, ko izmēģināt nākamo. Konsistence šim mafinam ir kā braunijam – šokolādīga, mitra un sulīga.
Nav klasisko problēmu ar braunija nedaudz ķēpīgo griešanu, jo viss jau sadalīts porcijās. Siera kūkas daļa skaisti paslēpusies stūrīti, taču to ar karotes spalu var skaisti iemaisīt visā mafinā.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas:
- 200 g tumšās šokolādes, salauzta gabaliņos
- 100 g sviesta, vislabāk istabas temperatūrā
- 220 brūnā nerafinētā cukura (ja izmanto balto, tad liek 190 gramus)
- 3 olas, viegli sakultas
- 100 g kviešu miltu
- 80 g creme fraiche (derēs arī skābais krējums)
- ja vēlas – 12 pekanrieksti dekorēšanai
Siera kūkas pildījums:
- 150 grami krēmsiera
- 2 ēdamk. cukura
- 1 M izmēra ola
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 175 grādiem. Ar mafinu papīrīšiem izklāj mafinu pannu (vislabāk papīrīšus likt dubultā vai izmantot tos, kam iekšpusē folija).
- Uz zemas uguns izkausē šokolādi kopā ar sviestu, nepārtraukti maisot.
- Pēc tam bļodā sajauc šokolādes masu ar cukuru un sakultajām olām. Beigās pievieno miltus un creme fraiche (vai krējumu). Maisa, kamēr masa kļuvusi viendabīga.
- Pagatavo siera kūkas pildījumu, sajaucot kopā visas sastāvdaļas.
- Katrā no mafinu papīrīšiem vienā sānā liek brauniju mīklu. Otru sānu aizpilda ar siera kūkas pildījumu. Braunija-siera kūkas pildījuma attiecība katrā mafinā – apmēram 2/3 pret 1/3. Neuztraucies, ja mīkla ir nevienādos līmeņos – cepoties viss izlīdzināsies un braunijs pacelsies vienādi skaists.
- Cep 25-30 minūtes un pēc izņemšanas no krāsns atstāj atdzist.
Zane says
Recepte izskatās ļoti kārdinoša.
Bet kur Rīgā var iegādāties creme fraiche, ja vēlos receptei pievienot tieši to, nevis skābo krējumu.
Linda Tellgrena says
Creme fraiche ražo “Soira”, var iegādāties Kalnciema ielas tirdziņā.
daina says
Creme fraiche ir tas pats krejums ar aptuveni 20% tauku saturu :) ta ka nekur ipashi nav jameklee!
Linda Tellgrena says
Daina, tā nu gan īsti nav – creme fraiche tauku satuks ir 30-45% un tā gatavošanā, salīdzinot ar skābo krējumu, tiek izmantotas citas ierauga baktērijas ( L. cremoris, L. lactis, and L. biovar diacetylactis), līdz ar to šiem abiem produktiem gala garša un konsistence atšķiras.
Linda Tellgrena says
Bet šo brauniju esmu mēģinājusi gatavot gan ar creme fraiche, gan skābo krējumu ar augstāku tauku saturu, un šajā receptē abi varianti ir labi!
Mairita says
Vakar tika sacepti šie brauniji- fantastiski! Liels paldies Jums par recepti. Šī recepte noteikti būs viena no manām iemīļotajām, tā kā esmu šokolādes fans. Nācās gan mazliet improvizēt ar siera kūkas sadaļu, jo pietrūka svaigā siera- pievienoju mazliet skābo krējumu un bezpiedevu jogurtu, bet ir garšīgi arī šādi. Lieliskas pirmdienas brokastis :)
marcus says
labi izskatās arī ar lazdu riekstu dekorējumu
Daina says
Šodien sacepu Austrijā, sanāca gardi pat ļoti, bet skats gan hmmm…..jo mīklas sanāca pašķidras…. Kāpēc nezin?
Linda Tellgrena says
Grūti pateikt, kādēļ pašķidras. Iespējams, atšķīrās kādas sastāvdaļas sastāvs. Brauniju recepti esmu izmantojusi gan Beļģijā, gan Latvijā un izdodas labi :) Labi, ka vismaz garšoja!
Jana says
Sveika. Recepte ir 12 vai 6 mafiniem? Ja man ir panna ar 6, tad recepte jāsamazina uz pusi? Jeb šie mafini (necepti) arī var tik sasaldēti? Paldies.
Linda Tellgrena says
Recepte ir 12 mafiniem. Variants ir gatavot pusi no mīklas, vai cept tos 2 piegājienos. Labāk saldēt gatavus braunijus nevis mīklu.
K.L. says
kas tie par riekstiem, ko pievieno pamatmasai? pie sastāvdaļām tik norādīts, ka dekorēšanai izmanto????
Linda Tellgrena says
Recepti precizēju, riekstus pamatmasai nepievieno!
Zita says
Es taisu jau otro reizi un gan mīkla gan “pildījums” sanāk vienādi šķidri :( iespējams, ka skābais krējums nav labākā izvēle šiem mafiniem. Bet garša ir lieliska :)