Tik vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, ar ko palutināt sevi un apkārtējos – māju piepildīs patīkama tikko ceptas maizītes smarža. Sviests šajā receptē ir karalis, jo visparastākajam baltmaizes klaipiņam piešķir raksturu un bagātīgu garšu.
Izejvielas:
- 100 grami “Trikāta” sviesta, istabas temperatūrā
- 3 daiviņas ķiploka, nomizotas un sasmalcinātas
- sauja zaļumu – dilles, pētersīļi, estragons, baziliks, raudene
- puse tējkarote jūras sāls
- 1 svaiga garā (vai 2 mazākas) baltmaizes bagete
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pagatavo garšaugu sviestu, sablenderējot kopā sviestu, ķiploku, zaļumus un sāli. Blendē, kamēr iegūta pēc iespējas viendabīgāka masa (pāris minūtes).
- Baltmaizes bageti griež škēlēs, bet pie pamatnes katru šķēlīti atstāj līdz galam nesagrieztu – tā, lai klaipiņš apaksā turētos kopā. Ņem nazi un starp šķēlītēm smērē pagatavoto sviestu.
- Maizīti liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru un cep 10 minūtes. Pasniedz siltu.
Matīss says
Vakaros šo lasīt nav ieteicams – ātri vien uz virtuvi sagribas, lai kaut ko uztaisītu, bet paldies :)
Piffs says
Izskatās ļoti garšīgi!
Silvia says
Lūdzu kur ir recepte bļodiņas saturam – ” smēram” , kā to sauc mūsu mājās ?
Linda Tellgrena says
Tas ir garšaugu sviests, kuru smērē bagetē!