Lielisku mērci pastai var pagatavot ne tikai no svaigiem, bet arī no kaltētiem tomātiem, kas atradīsies ikviena gardēža mājās. Pie šādi pasniegta ēdiena lieliski piestāvēs zaļie salāti, kas papildināti ar olīveļļu un svaigu citrona sulu.
Izejvielas (4 personām):
- 600 g laša filejas bez asakām
- sāls pēc garšas
- 360 g “Dobeles dzirnavnieka” spageti Nr. 7
- 200 g kaltēti tomāti (eļļā) + eļļa
- 80 g mandeļu miltu
- 30 grami rīvēta cietā siera
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamk. cukura
- 100 ml saldā krējuma
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Laša fileju sagriež 4 gabalos. Gabalus kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, pārkaisa ar sāli. Liek cepties uz 15-20 minūtēm vai līdz lasis izcepies.
- Gatavo pesto: blenderī kopā sablendē kaltētos tomātus un eļļu no burciņas, mandeļu miltus, cieto sieru, ķiploku un cukuru. Liek mazā katliņā, pievieno saldo krējumu un maisot uzkarsē, bet nevāra.
- Verdošā sālsūdenī vāra spageti 8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nokāš ūdeni. Pastu uzreiz liek atpakaļ katlā, pievieno tomātu-saldā krējuma mērci un kārtīgi izmaisa – tā, lai mērce pastu vienmērīgi noklātu visus spageti.
Liene says
Izskatās loti labi. Vai ir kāda pamācība, kā labāk lasi izcept uz pannas (ja cepeškrāsns nav pieejama)?
Linda Tellgrena says
Cep no abām pusēm uzkarsētā eļļā. Cepšanas ilgums atkarīgs no filejas biezuma. Cep uz vidēji zemas uguns, līdz gatava. Man zivs patīk iekšā nedaudz rozā, citiem – labi izcepta. Cepšanas ilguma noteikšana nāk ar praksi :) Lai izdodas!
Sencis7 says
Paldies par recepti.
Lasis ir mans mīļākais ēdiens un šādi pagatavots ar spagetti tas ir vienkārši burvīgs!
Arta says
Paldies par vienkāršo un gardo recepti. Vislabākās atsauksmes no mūsu viesiem. Noteikti gatavošu vēl.