Kad gatavoju melleņu ievārījumu ziemai, šad tad to izmantoju uzreiz – uzvāru melleņu ķīseli ar klimpām (bērnības ēdiens!) vai šo saldējumu. Saldējumam ir divas versijas – viena bez, otra ar saldējuma mašīnu. Pirmajā gadījumā nepievieno jogurtu (var pievienot, bet tad ik pa 20 minūtēm saldējuma jāņem ārā no saldētavas un jāsamaisa, līdz tas sasalis).
Izejvielas (1.5 litram gatava saldējuma):
- mazā kondensētā piena bundžiņa (350 g)
- 500 grami saldā krējuma
- 400 grami grieķu jogurta
- 6 karotes melleņu ievārījuma
- sula no 1 liela citrona vai diviem mazākiem
Gatavošana:
- Visas sastāvdaļas, izņemot citronu sulu, sajauc viendabīgā masā. Beigās pakāpeniski iemaisa citrona sulu, ik pa laikam pagaršojot, lai būtu pareizais saldā-skābā līdzsvars. Man patīk ne tik izteikti salds saldējums, tādēļ droši lieku vesela liela citrona sulu. Ja gribas saldumu, var pielikt nedaudz vairāk melleņu ievārījuma.
- Liek saldējuma mašīnā un gatavo saldējumu pēc ražotāja norādījumiem. Var uzreiz baudīt “mīksto variantu” (kas man pašai ļoti iet pie sirds), vai ielikt uz pāris stundām saldētavā. Protams, var uzglabāt arī ilgāk, bet viskrēmīgākais tas ir gatavošanas dienā.
- Ja neizmanto saldējuma mašīnu, vienkārši lej saldējamās traukā un liek saldētavā. Ja nepievieno jogurtu, papildus maisīšana sasalšanas procesā nav nepieciešama.
- Pasniedz pārbērtu ar svaigām mellenēm vai karoti melleņu ievārījuma. Var arī uzrīvēt nevaskota citrona miziņu.
Līva says
Vai šajā receptē ievārījuma vietā iespējams izmantot svaigas mellenes?
Paldies,
Līva
Linda Tellgrena says
Jā, protams! Pirms pievienošanas tās vajadzētu sablenderēt.
Līva says
Mīļš paldies. Pieļauju, ka šādā gadījumā jāliek arī vairāk cukura, lai kompensētu ievārījuma cukura trūkumu?