Šo ‘wok’ ēdienu iesaku gatavot, ja ierastie dārzeņi ir apnikuši, jo šoreiz apcepam puravu, redīsus, seleriju un zaļās pākšu pupiņas. Jā, redīsus es bieži pievienoju Āzijas ēdieniem, jo, viegli apcepot, tie joprojām ir patīkami kraukšķīgi un lieliski sader ar citiem dārzeņiem. Ēdienā izmantotā “hoisin” mērce ir raksturīga ķīniešu virtuvei, restorānu ēdienkartēs to dēvē par “Pekinas” mērci, to var iegādāties veikalu Āzijas produktu stendos. “Hoisin” mērci tradicionāli gatavo no fermentētām sojas pupiņām, sezama pastas, sezama eļļas, kaltētiem čili pipariem, sojas mērces, sālīta plūmju biezeņa, fermentēta sarkanā tofu, ķiplokiem un citām garšvielām. Ja iegādāsities šo mērci, to varat izmantot gan gaļas marinēšanai, gan glazēšanai pēc cepšanas. No maniem recepšu krājumiem varat gatavot šīs maltās gaļas bumbiņas ķīniešu gaumē – mūsmājās ierasts ēdiens reizēs, kad uzņemam ciemiņus – ģimenes ar bērniem. “Hoisin” mērce ir patīkami saldena, garšo lieliem un maziem.
Izejvielas 4 porcijām:
- 100 grami mandeļu, sakapātas mazākos gabaliņos, vai mandeļu skaidiņas
- eļļa cepšanai
- 800 grami vistas filejas, sagriezta gabalos
- 1 tējkarote kurkumas
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- 2 cm gara ingvera sakne, nomizota un sagriezta mazos salmiņos
- 4 ēdamkarotes ‘hoisin’ mērces
- 1 puravs, sagriezts plānās šķēlītēs
- 100 grami redīsu, sagriezti čatrās daļās
- 200 grami zaļo pākšu pupiņu (es izmantoju saldētas)
- 2 selerijas kāti, sagriezti gabaliņos
- 2 sīpolloki, sagriezti
- 1 ēdamkarote sezama eļļas
- 1-2 ēdamkarotes sojas mērces
- rīsi un sagriezti sīpolloki pasniegšanai
Gatavošana:
- Uz sausas pannas apcep mandeles, līdz viegli zeltainas.
- Uzkarsētā pannā uz pannas apcep filmas filejas gabalus. Pievieno kurkumu un ķiplokus, cep līdz vista gatava. Vistu noņem no pannas, bet pannu nemazgā.
- Ja nepieciešams, vēl uzlej eļļu, tajā apcep ingveru. Pievieno dārzeņus (puravu, redīsus, seleriju un zaļās pākšu pupiņas), samaisa. Pievieno ‘hoisin’ mērci un uz cep, līdz dārzeņi vairs nav cieti. Pielej sojas mērci pēc garšas un pievieno sezama eļļu, samaisa. Pievieno cepto vistu (tai jābūt kumosa lieluma gabaliņos, ja lielāka – sagriež gabaliņos) un mandeles, atkal samaisa.
- Pasniedz ar rīsiem un pārkaisa ar sīpollokiem.
Atbildēt