Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Viltotais zaķis Āzijas gaumē

March 14, 2019 Leave a Comment

Viltotais zaķis ir riktīgi foršs kulinārais izgudrojums – tas garšo lieliem un maziem, zaķi var ēst aukstu vai pasniegt siltu. To var pildīt ar dažādiem pildījumiem un glazēt ar dažnedažādām glazūrām. Blogā jau ir recepte klasiskajam viltotajam zaķim, tādēļ šoreiz “versija par tēmu” – ar Āzijas garšām un produktiem. Papildus ierastajām izejvielām zaķim pievieno šitake sēnes (aizstāj ar citām sēnēm pēc izvēles), ingveru un ‘hoisin’ mērci. Visas receptē minētās izejvielas var iegādāties lielveikalu Āzijas produktu stendos.

Izejvielas: 

  • 800 grami maltās gaļas (es izmantoju liesu cūkgaļu)
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas
  • 3 cm ingvera sakne, nomizota un sarīvēta un smakās rīves
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes ‘hoisin’ mērces
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts ļoti mazos gabaliņos
  • 100 grami šitake sēņu, mazos gabaliņos (var izmantot arī šampinjonus)
  • 1 ola
  • 1 glāze panko rīvmaizes (japāņu rīvmaize, kuru var aizstāt ar 4 ēdamkarotēm parastās rīvmaizes)

Glazūrai:

  • 80 ml kečupa
  • 120 ml ‘hoisin’ mērces

Pārkaisīšanai:

  • 1 ēdamkarote balto sezama sēkliņu vai 2 sagriezti sīpolloki

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
  2. Visas viltotā zaķa sastāvdaļas liek lielā bļodā un kārtīgi samaisa. Ar rokām izveido klaipiņa formu un liek garenajā cepšanas formā (var cept arī vienkārši uzliekot uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Visas glazūras sastāvdaļas samaisa kopā mazā bļodiņā un PUSI no bļodiņas satura pārlej viltotajam zaķim. Cep 40-50 minūtes. Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām zaķim pāri pārlej atlikušo glazūru.
  3. Izņem no krāsns un pārkaisa ar sezama sēkliņām vai sīpollokiem.


 

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni, Liellopa gaļas ēdieni Tagged With: Hoisin mērce, Ingvera sakne, Kečups, Ķiploki, Malta cūkgaļa, Malta gaļa, Malta liellopa gaļa, Panko, Sezama sēkliņas, Sīpolloki, Šitakē sēnes, Sojas mērce, Viltotais zaķis

« Vistas ‘wok’ ar mandelēm
Liellopa ‘stir fry’ ar terijaki mērci »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in