Viltotais zaķis ir riktīgi foršs kulinārais izgudrojums – tas garšo lieliem un maziem, zaķi var ēst aukstu vai pasniegt siltu. To var pildīt ar dažādiem pildījumiem un glazēt ar dažnedažādām glazūrām. Blogā jau ir recepte klasiskajam viltotajam zaķim, tādēļ šoreiz “versija par tēmu” – ar Āzijas garšām un produktiem. Papildus ierastajām izejvielām zaķim pievieno šitake sēnes (aizstāj ar citām sēnēm pēc izvēles), ingveru un ‘hoisin’ mērci. Visas receptē minētās izejvielas var iegādāties lielveikalu Āzijas produktu stendos.
Izejvielas:
- 800 grami maltās gaļas (es izmantoju liesu cūkgaļu)
- 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas
- 3 cm ingvera sakne, nomizota un sarīvēta un smakās rīves
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 2 ēdamkarotes ‘hoisin’ mērces
- 1 sīpols, nomizots un sagriezts ļoti mazos gabaliņos
- 100 grami šitake sēņu, mazos gabaliņos (var izmantot arī šampinjonus)
- 1 ola
- 1 glāze panko rīvmaizes (japāņu rīvmaize, kuru var aizstāt ar 4 ēdamkarotēm parastās rīvmaizes)
Glazūrai:
- 80 ml kečupa
- 120 ml ‘hoisin’ mērces
Pārkaisīšanai:
- 1 ēdamkarote balto sezama sēkliņu vai 2 sagriezti sīpolloki
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
- Visas viltotā zaķa sastāvdaļas liek lielā bļodā un kārtīgi samaisa. Ar rokām izveido klaipiņa formu un liek garenajā cepšanas formā (var cept arī vienkārši uzliekot uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Visas glazūras sastāvdaļas samaisa kopā mazā bļodiņā un PUSI no bļodiņas satura pārlej viltotajam zaķim. Cep 40-50 minūtes. Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām zaķim pāri pārlej atlikušo glazūru.
- Izņem no krāsns un pārkaisa ar sezama sēkliņām vai sīpollokiem.
Atbildēt