Bezē bučiņas – mini olas baltumu cepumi, kurus pagatavot ir bezgala vienkārši: tikai divas sastāvdaļas un nedaudz pacietības! Var izmantot kūku dekorēšanai, slinkajās pavlovās vai baudīt tāpat.
Recepte:
- Uz vienu olas (L izmēra) baltumu ņem 100 gramus baltā cukura (parasti gatavoju bučiņas no 2 baltumiem un sanāk 1.5 lielās cepampannas).
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 120 grādiem.
- Baltumus uzputo vidēji stingrās putās. Nepārtraucot putošanu, pa pa karotei pakāpeniski pievieno cukuru. Turpina putot, līdz izveidojas stingra un spīdīga olbaltuma masa. Masu pilda konditorejas tūtā (ja tādas nav, ar ēdamkaroti liek mazās kaudzītēs uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru) ar dekoratīvo uzgali un spiež bučiņas pāris centimetru attālumā vienu no otras.
- Ja vēlas krāsainus bezē, izmanto vienreizlietojamo plastmasas konditorejas tūtu. Ņem otiņu (vislabāk ar dabīgajiem sariem), to iemērc pārtikas krāsvielā, un velk pa tūtas iekšējo malu virzienā no lejas uz augšu. Novelk vairākas šādas svītras. Tad tūtā pilda uzputoto olbaltuma masu. Spiež bučiņas uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Bezē cep krāsnī 50 minūtes. Izņem no krāsns un atļauj atdzist dažas minūtes, noņem no cepamā papīra. Atdzesē pavisam. Labu apetīti!
Atbildēt