Šie salāti ir gana sātīgi, lai tos pasniegtu kā otro ēdienu – perfekts svaiguma un sāļuma līdzsvars.
Salātu mērcei par pamatu ņēmu “Kikkoman” sojas mērces ar citrusu ponzu. Ar ko tā atšķiras no parastās sojas mērces? ‘Ponzu’ ir viegla mērce, kas gatavota no “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas mērces, citronu sulas un etiķa. Ponzu apvieno maigu etiķa un citronu skābumu ar kvalitatīvas sojas mērces sāļo garšu. Pievienojot to ēdieniem, uzreiz iegūstam patīkamu līdzsvaru starp sāļo un svaigi skābeno.
‘Ponzu’ vēsturiski ir tradicionāla mērce Japānas virtuvē, tomēr savu nosaukumu tā ir aizguvusi no holandiešu valodas, kurā vārds “pons” nozīmēja “sprādziens”, šajā gadījumā – garšu sprādziens.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas 2 pusdienu porcijām :
- 200 grami halumi siera
- puse liela romiešu salāta, sagriezta gabaliņos
- 1 paprika, sagriezta ļoti plānās sloksnītēs
- 2 mazi avokado
- 150 grami edamame pupiņu
- 1 gurķis, sagriezts šķēlītēs
- maza buntīne koriandru vai pētersīļu, sakapāti
- 100 grami marinētu sīpolu (vari pagatavot pats vai izmantot šos)
- ja vēlies – pārkaisīšanai 1 tējkarote melnā sezama sēkliņu
Salātu mērcei:
- 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar citrusu ponzu
- 1 tējkarote šķidra medus vai agaves sīrupa
- 1 tējkarote sezama eļļas
Gatavošana:
- Mazā katliņā uzvāra ūdeni, pieber edamame pupiņas un vāra 3-4 minūtes. Nokāš un noliek malā.
- Halumi sieru sagriež astoņās šķēlēs, nosusina ar virtuves dvieli. Uz pannas uzlej eļļu, uzkarsē. Liek sieru un cep no abām pusēm zeltaini brūnu.
- Pagatavo mērci, mazā bļodiņā sajaucot visas sastāvdaļas.
- Bļodā liek romiešu salātu, papriku, avokado, gurķi, koriandru vai pētersīļus, edamame pupiņas. Pārlej ar mērci un samaisa. Kārto divos pusdienu šķīvjos. Apkārt kārto siera šķēles, vidū liek marinātos sīpolus. Ja vēlas, pārkaisa ar sezama sēkliņām. Bauda uzreiz.
Atbildēt