Neticas, ka 2013.gads jau tuvojas savam skaistajam nobeigumam! Tas paskrēja vēja spārniem… Īstā ziema vēl pat nav sākusies, bet Ziemassvētki tepat jau rokas stiepiena attālumā. Jau par tradīciju ir kļuvusi svētku ēdienkartes publicēšana blogā – to darīju iepriekšējos gados (2010, 2011, 2012) un to izdarīšu arī šogad. Tā kā pašreiz viesos uzņemam vīra vecākus no Zviedrijas, tad ēdienkarte latviskāka – varbūt ne gluži tradicionāla, bet toties gatavota no vietējiem, tirgū iegādātiem produktiem.
Novēlu jums prieka pilnus, gardus un siltus svētkus!
UZKODAS:
- Latvijas zivju izlase – manas mammas gaumē gatavota menca (olu un miltu panējumā, piedevās – burkāni un paprika ar etiķa mērci), nēģis želejā uz rupjmaizes tosta, līdakas karpačo, žāvētas skumbrija ar sieru;
- piedevās – svaigu gurķu un diļļu salsa, mārrutku želejkrēms un biešu sulas pērlītes.
SILTAIS ĒDIENS:
- jēra fileja garšvielu mētelītī;
- lēni cepta cūkas pavēdere;
- krāsnī cepta sviesta ķirbja biezenis ar timiānu un ķiploku;
- grūbas ar rozmarīnu un glazētiem burkāniem;
- karamelizēti sīpoli;
- vārīti kartupeļi ar pētersīļu pesto;
- meža sēņu mērce ar ķiploku;
- baklažāni ar balzāmetiķi.
SALDAIS ĒDIENS:
- smiltsērkšķu panna cotta;
- medus kūka.
Atbildēt