Mani sauc Linda un es mīlu ēdienu un visu, kas ar to saistīts. Ar prieku dalos ēdienmīlestībā savā blogā – šeit atradīsiet receptes, pavārgrāmatu apskatus, ikmēneša jaunumu apkopojumu un daudz ko citu. No nelielas aizraušanās kulinārijas ir kļuvusi par manas dzīves lielo kaislību un mīlestību. Ikdienā esmu “pilna laika mamma” un audzinu divus mazus enerģiskus puikas.
Pēc 8 ārpus Latvijas pavadītiem gadiem pirms neilga laika atgriezos. Pirms tam par savām mājām saucu Briseli. Tieši dzīve Beļģijā mani iedvesmoja pievērsties kulinārijai – tur sākās gan mani kulinārie piedzīvojumi pašas virtuvē, gan īstie ceļojumi uz citām valstīm un kontinentiem vēl neiepazītu garšu baudīšanai. Ceļojumu laikā sapratu, ka ēdiens ir neatņemama katras valsts kultūras un vēstures daļa, caur kuru var iepazīt ne tikai cilvēku paražas un tikumus, bet arī iemācīties baudīt neparasto un citādo.
Dzīvojot Latvijā, mums ir vienreizēja izdevība un veiksme gatavot ēdienu no vietējiem produktiem – savā virtuvē pēc iespējas izmantoju mūsu pašu zemnieku audzētos produktus: gaļu, olas, pienu, zaļumus. Man ir ļoti svarīga abpusējā saite, kas veidojas, iepazīstot tos, kuri izaudzē ēdienu, kas nonāk uz mana šķīvja. Tas iemāca cienīt ne tikai savu un citu darbu, bet ilgtermiņā rada tīrāku apkārtējo vidi, nodrošina ilgtspējīgus Latvijas laukus un ļauj apzināties spēku, kas piemīt gatavošanā, sarunās un ēdienbaudā pie galda pavadītam laikam. Turklāt tas viss ir ciešā saiknē ar mūsu labsajūtu un veselību.
Blogs “Lindas Virtuve” ir lasītākais kulinārais blogs Latvijā (Gemius, 2016.gada aprīlis), kurā ik mēnesi iegriežas 16 tūkstoši lasītāju. Saskaņā ar WordPress datiem ik dienas blogam ir vairāk kā 2000 skatījumu.
Recepšu pārpublicēšana un fotogrāfiju izmantošana elektroniskā vai drukātā formātā obligāti rakstiski saskaņojama.
Sandra says
Paldies! Man vienmēr patīk kas jauns!
Gita says
Pievienojos! Es arī tikai dzīvojot Luksemburgā sapratu (atzīstu ne līdz galam) franču apsēstību ar ēdienu!
Sorry, par Briseli neko teikt nemāku, no šis vietas izvairos:)
Ārija says
Paldies!viss ir jauki!Lūgums:vai nevarētu dabūt ingvera džema recepti?
Linda says
Raudzīšu, ko varu darīt :)
Eva says
Lieliskas receptes, kaut kas savaadaaks un interesantaaks, nekaa citaas Lv recepsu lapaas . Skaistas un garsiigas bildes. :) Noteikti izmeeginaasu vairaakas no recepteem. Paldies!
Linda says
Paldies par jaukiem vārdiem! Iedvesmo :)
Expat Eye says
Cau! Paldies (for the follow – don’t know what that is in Latvian ;) ) Hope you’re having fun in Brussels! Linda (also)
Karīna says
vistas-un-makaronu-salati-ar-sinepju-merci
Anete says
Tiešām garda ir Ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu. Un tā kā no Lindas virtuves pagatavotas vien dažas receptes, tad šī arī kļuvusi par mīļāko. Vēsam rudenim – ideāli! :)
SVILPE says
Omlete ar sieru un sparģeļiem. Biežāk praktizētā recepte kā pieteikums.
Evelina Zervena says
Vismīļākais- Biezpiena sacepums ar rozīnēm (kā bērnībā!) :)
Līga says
Mana mīļākā recepte ir “Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām”! Pēc tās es pirmo reizi gatavoju pati savu siera kūku ar jāņogām :)
Aija says
Sirsnīgi sveicieni bloga jubilejā! Man prātā iekritusi šī recepte- https://lindasvirtuve.lv/2011/12/18/zavetu-auglu-un-riekstu-maizites-ar-ruma-garsu/#more-2921, lai veicas arī turpmāk un gaidu jaunas receptes!
Linda says
Cūkgaļas karijs zemesriekstu sviesta mērcē. Paldies!!!
Inga Da says
https://lindasvirtuve.lv/2012/02/13/liellopa-galas-sautejums-tumsaja-alu/#more-3520 Man patīk sautējums :)
Signe says
Tā kā manās mājās aktuāla bezglutēna diēta, mūsu iemīļotā recepte ir Naidželas šokolādes kūka. Paldies par to.
Madara says
Ik pa laikam lieti noder “mini kišu” receptīte!!! Ņammīgi!
Ilze says
Mana mīļākā recepte – zemeņu un kokosriekstu piena saldējums. Izcili viegls un gards, vasaras bomba
Laura says
Savvaļas sparģeļi ar vārītām olām. Pirmā iepazīšanās ar sparģeļiem – lieliski!
Anna says
Banānu mafini!!!
mmiezite says
Man ļoti garšoja Ceptu baklažānu salāti ar kvinoju
Antra says
Visas receptes ir gardu gardās, un lielāka daļa arī izmēģinātas, pavariējot tik ar pāris sastāvdaļām, kas tobrīd ir vai nav atrodamas manā virtuvē, bet viena no mīļākajām noteikti ir arī auzu pārslu sacepums ar mellenēm un banāniem – pavariē tik sezonas auglīšus un var cept kaut vai katru nedēļas nogali – gardi gan brokastīs, gan kā deserts uz svētku galda papildināts ar plombīra saldējumu vai sakultu saldo krējumu…mmm :)
Linda Skeltina says
Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām. Esmu gatavojusi dažādas siera kūkas, bet šī ir klasiska vērtība!
Aina says
Mana mīļākā recepte liellopa gaļas sautējums tumšajā alū: https://lindasvirtuve.lv/?s=saut%C4%93jums&submit=Mekl%C4%93t
Elīna no Elīnas brīvlaiks says
Apsveicu bloga jubilejā! mana mīļākā recepte (vai ēdiens) no Tava bloga: https://lindasvirtuve.lv/2012/07/24/vistas-risoto-ar-baravikam/#more-4210
Sandra says
Daudz laimes dzimšanas dienā! ;) Auzu pārslu sacepums ar mellenēm un banāniem!
Arita Hausmane says
Saldējuma kūciņas ar maskarpones pildījumu!!!! ^_^
Antuanete says
Sveiciens jubilejā, un lai radošums virtuvē neapsīkst!
Iecienītākā recepte: https://lindasvirtuve.lv/2013/08/14/mellenu-un-kokosriekstu-kuka/ (tās mainās līdz ar jaunu recepšu parādīšanos, un iecienītākā parasti ir vissvaigākā :))
santasan5 says
Apsveicu bloga jubilejā! mana mīļākā recepte (vai ēdiens) no Tava bloga:
https://lindasvirtuve.lv/2012/02/19/baltas-sokolades-kuka-ar-citrusu-glazuru/
Liene says
Hip-hip urrā!
Šāds datums lai ir dzinulis turpināt!
Tā kā pieturos pie vegāniskas ēdienkartes un esmu pilnīgs salātu-dārzeņu fans, favorīts ir Siltie gaileņu salāti ar bietēm!
Vienkārši, svaigi, raisa idejas variācijām un.. pats galvenais gardi!
Priekā!
Liene says
Viennozīmīgi Vīramātes debešķīgā zivju zupa. Vakardien tieši tika pasniegta draugiem vakariņu galdā. Paldies par receptēm un jo īpaši arī par klasisko siera kūkas recepti, tā veinaldzīgu nav atstājusi nevienu. Ir nācies draugiem pat parādīt “nenomazgāto” pannu, lai noticētu,ka kūka ir pašu gatavota :) Paldies Tev.
ļoti gribētis gardas Sīpolzupas receptīti :)
Inga says
Sveiciens jubilejā!
Mīļākā recepte no bloga – noteikti Banānu mafini. :)
Zanda says
https://lindasvirtuve.lv/2011/10/15/kirbju-zupa-ar-kokosriekstu-pienu/
vanityohh says
Kā jau izteiktai saldumu mīļotajai mīļākā un tuvākā recepte ir baltās šokolādes kūka ar citrusu glazūru, no kalorijam nebaidos un mājās prieklaimīte ir uz divām dienām :)
Sandra says
Sveiki! Apsveicu ar bloga 3gadu svētkiem! Mana mīļākā recepte ir aveņu parfē, mmmm…mūsmājās tas nekad ilgi neglabājas. Veiksmi tālākā radošā virtuves darbībā!!!!
Sanita says
Lai blogam ilga un ražena nākotne!
No pašreizējām receptēm mana favorīte – taizemiešu zupiņa
Aija says
Sveicu ar Jubileju :)
Mana mīļākā recepte ir Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām.
Aija says
Apsveicu Jubilejā :)
Mana mīļākā recepte ir Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām.
Inese says
Biešu zupa ir dievīga, bet klasisko siera kūku ar vasaras ogām nekas nevar pārspēt – izvēlos to. Nevaru pat saskaitīt, cik reizes kūku šovasar gatavoju :)
Paldies par blogu!
mazaszvaigznes says
Gatavojot siera kūkas par pamatu izmantoju Klasiskā siera kuka ar vasaras ogam.:)
Žanete says
Mājas kečups no dārza tomātiem
Zane says
Lazanja ar kabačiem un rikotas sieru! Tagad tieši top cepeškrasnī! Lielisks veids kā tikt galā ar kabaču krājumiem! Apsveicu!
Katrīna says
Pirmā saskaršanās ar Tavu blogu caur biskvītkūkas recepti ->
( https://lindasvirtuve.lv/2012/01/29/biskvitkuka-ar-riekstu-cepuriti/ )
Tā uzreiz kļuva arī par manu mīļāko paštaisīto kūku, un par iedvesmas ceļvedi citās Tavās receptēs, kas allaž sanāk lieliskas, ja seko receptei un padomiem.
Paldies par to!
Anna Āboliņa says
Mana mīļākā “Lindas Virtuves” recepte ir “Crema catalana ar zenenēm”!
Iluta says
https://lindasvirtuve.lv/2012/03/03/lasa-un-kirbju-biezzupa/#more-3569 patīk dažādot ķirbi un pie tā radināt iedomātos ķirbja neēdājus :)
sveiciens jubilejā :)
Inese says
Reizēm vajag, lai kāds pat vienkāršas lietas pasaka priekšā – fiksās zemeņu un šokolādes kūciņas!!! BURVĪGAS
Karīna says
Man iecienītākā ir marmorkūkas recepte :)
Kristīne says
Lindiņ! Tavu klasisko siera kūku mani draugi un draugu draugi ēd gardām mutēm un ar vienu gabaliņu jau nekad nepietiek:). Šī recepte ir aizgājusi tautiņās:), paldies Tev par to:)!
interwiev says
Ceptu baklažānu salāti ar kvinoju. Noteikti.
Līga says
https://lindasvirtuve.lv/2011/10/15/kirbju-zupa-ar-kokosriekstu-pienu/
Kaut vai tādēļ, ka pašlaik aktuālākā.
Es esmu starp tiem lasītājiem, kuri priecājas par bezglutēna un bezlaktozes receptēm. Īpaši attiecībā uz kūkām un citiem našķiem.
agnese says
Sveika Linda, pirmām kārtām – apsveikumi ar lielo jubileju – 3 gadi ir nopietns laiks:)
otrām kārtām, pastāstīšu, ka tevis ieteiktās receptes ir kā uzdevums mūsmājās-izmēģināt un nogaršot… nogaršot un nopriecāties. mīļš paldies par šo recepti:
https://lindasvirtuve.lv/2011/11/02/karamelizetu-abolu-kuka/ – mūsmājās āboli tiek patērēti nereālos daudzumos (pateicoties vecmāmiņai arī tiek piegādāti un papildināti tikpat lielos apmēros) – tad nu jāliek lietā visas receptes, lai iznīcinātu ābolu kaudzes:) šī recepte ir tieši tik burvīga, lai kūka pazustu īsti pat neatdzisusi, un ja klāt ir saldējums, tad čuss… un viss un kūkas nav. un var cept atkal:)
bet recepte, uz kuru skatos un nevaru sanemties ir šī:
https://lindasvirtuve.lv/2011/06/27/baklazanu-un-kiploku-pastete/
divas man ļoti tuvas garšu ziņā lietas – baklažāns un ķiploks, kopā varētu garšot ļoti labi. man nedaudz pietrūkst laiks, lai visu izmēģinātu, bet šī recepte stāv, kā viena no tām, kura obligāti tiks realizēta. cerams -vistuvākajā nākotnē:)
lai linda viss izdodas un turpini priecēt ar garšīgām receptēm!:)
Irīna says
Sirsnīgs sveiciens bloga jubilejā! Ielūkojos tajā itin bieži un izmēģināts ir daudz kas, bet par mīļāko recepti nebija viegli izšķirties. ;) Pēc ilgām pārdomām nominēju: balzametiķi glazētus sīpolus (fantastisks atklājums pašai sev – ka sīpoli var būt tik neticami gardi!) un… klasiskās rauga pankūkas, kas iznāk vienkārši klasiski dievīgas! Priekā!
Inga Ozoliņa says
Labrīt! Ļoti patīk Tava bloga receptes, bet vislabākie ir apraksti par Briseles kafejnīcām un alus tūri! Paldies! Sirsnībā – Inga
Ilva Viļuma says
Lieliskas receptes, bet vismīļākā – braunijs ar lazdu riekstiem. Vienmēr visiem garšo!
Hip hip urrā! (:
Signe says
Kāda mēģināja cept mīksto ingvera kūku? Man pēc šis receptes sanāca ka zole, bet garšīga gan. Cepu divas reizes. Manuprāt kaut kas nav pareizi ar recepti.
Biruta says
Paldies, šodien izmēģināju ”ātro kūku” ar āboliem! Ļoti jauks blogs par kuru uzzināju radio”gimeņu studijā”!
Linda Tellgrena says
Biruta, paldies par atsauksmi un labiem vārdiem :) Lai tikpat veiksmīga recepšu izmēģināšana arī nākotnē!
Agnese says
Mans vismīļākais kulinārais blogs. Ļoti daudz kas pagatavots un izdevies gards!
Linda Tellgrena says
Agnese, mīļš paldies par tik atzinīgiem vārdiem!
Evija says
Paldies, Linda, par blogu! Viennozīmīgi mans favorīts. Vispirms vienmēr lūkoju pēc receptes šeit. Un pats svarīgākais – vienmēr sanāk!!! Jūsu blogs ir mana labā roka virtuvē!
Linda Tellgrena says
Evija, paldies par tik atzinījiem vārdiem! Tevis rakstītais ir vislabākais kompliments :*
Elita Vilcane says
Sveicinata Linda, man prieks , ka uzduros uz Tavu lapu ! Man patik Tava ideja un gaume, .Turpinasu lasit un sekot :)
Gribetu lugt padomu- Tev ka gardedei : kurus restoranus Riga tu pazisti,mili,noverte un variety ieteikt ? Ar diviem, tris ieteikumiem man pietiktu. Esam loti reti Riga un tapec ja , tad gribam piedzivot ari kadu ipasu baudas momentu ar labiem produktiem un nesamocitam receptem….
Elita
Linda Tellgrena says
Manas mīļākās adreses ir “Valmiermuižas alus vēstniecība”, Valtera restorāns, Restorāns 3, Galerija “Istaba”. Paldies par labiem vārdiem! :)
Pēters Vecrumba says
Svecināta!
Pašreiz piestrādāju pārrasktīt “Latvikā un Modernā Virtuvi” gan kā grāmatu, gan timeklī. Mūsu ģimenes versija ir no Fišbachas bēgļu nometnes. Tās bildes ir, diemžēl, ļoti slikta kvalitāta. Rakstu uzzināt vai Jūs–vai kāds cits Jūsu lasītājs!–varētu noskanēt lapas ar bildēm no pirmskaŗa (1936.g. vai otrā drukājuma 1939.g.) grāmatas.
Ar cieņu,
Pēters (LATVIANS.COM u.c.)
anna-maria says
Mana viss vairāk pie sirds iet siera kūka ir siera kūka ar vasaras ogām!